Joel Lundqvists känslosamma ord – efter brodern Henriks hjärtfel: ”Jag vet hur mycket han…”

På torsdagskvällen kom beskedet som skakade om hockeyvärlden.
Henrik Lundqvist har diagnosticerats med ett hjärtfel och stoppas från spel.
– Är självklart ledsen för Henriks skull. Vet hur mycket han såg fram emot säsongen som kommer, säger tvillingbrodern Joel Lundqvist till Sportbladet.

Inför kommande NHL-säsongen handlade det mesta om var Henrik Lundqvist skulle fortsätta karriären efter att ha blivit utköpt av New York Rangers. Valet föll till slut på Washington Capitals och 38-åringen blev rejält taggad på den nya säsongen med nytt NHL-lag.

Henkes besked

Men på torsdagskvällen kom det hemska beskedet som kastade omkull allt. ”Henke” avslöjade själv på Instagram att han inte kommer att spela för Capitals kommande säsong, efter att man upptäckt ett hjärtfel.
”Det krossar mitt hjärta (bokstavligen) att dela de här nyheterna: Jag kommer inte att ansluta till Capitals den kommande säsongen. Efter många veckor av tester och konversationer med specialister runtom i landet, har det nu fastslagits att jag har ett hjärtfel som kommer hindra mig från att gå ut på isen. Tillsammans har vi beslutat att risken för att spela före behandling är för hög. Så jag kommer att spendera de kommande månaderna med att lista ut vad som är bäst”, skriver stjärnmålvakten på sociala medier.

Henrik Lundqvist, NHL
190519 Goaltender Henrik Lundqvist of Sweden after a practice session during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship on May 19, 2019 in Bratislava. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87948

Washington Capitals har även publicerat en video på twitter där Lundqvist får berätta med egna ord för fansen om det tuffa beslutet att bryta kontraktet.
– Det är fortfarande väldigt svårt för mig att processa det här och det är också chockerande för mig om jag ska vara ärlig, säger en tagen Henke i videoklippet.

Joel: ”Ledsen”

Det framgår dock inte vad för slags hjärtfel det handlar om eller om hockeykarriären nu är över för svenske veteranmålvakten. Tvillingbrodern Joel Lundqvist har också öppnat om de starka känslorna efter brorsans oväntade besked.
– Är självklart ledsen för Henriks skull. Vet hur mycket han såg fram emot säsongen som kommer. Även jag. Jag var spänd att se vad han kunde göra. Nu rycktes det bort på ett väldigt jobbigt sätt. Men man sätter ju hälsan först, och som bror så vill man bara att han får ordning på detta, säger han till Sportbladet.

Joel Lundqvist, Frölunda
201201 ≤fr<Joel Lundqvist deppar efter ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och Frölunda den 1 december 2020 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / COP 144 / JO0022

Även nya lagkamraten Carl Hagelin i Washington Capitals tar det här beskedet väldigt hårt.
– Ja, det känns ruggigt tungt. Jag vet hur oerhört taggad han var inför det här nya äventyret. Man tänker ju allra mest på Henke och hans familj. Förhoppningsvis är han snart frisk och kry igen. Det är ju absolut det viktigaste, säger svensken till kvällstidningen.
– Vi visste inget om det här, han skulle komma hit för ytterligare några träningspass om några dagar, så det kom som en chock.

Ikon i Rangers

Henrik Lundqvist är sedan tidigare en ikon i New York Rangers. Där han fått smeknamnet ”The King” efter över 1 000 matcher för New York-laget och står noterad för flest vinster av en Rangers-målvakt samt hållit nollan flest gånger i klubbens historia.

Henke har även vunnit OS-guld och VM-guld med Tre Kronor samt två SM-guld med Frölunda.

LÄS MER: Alexander Ovetjkins fina ord till lagkamraten Henke – efter svenskstjärnans chockbesked om framtiden

Få våra nyhetsbrev!