Joel Lundqvists ärliga ord – toksågar årets OS-hockey: ”OS ska vara en fest, det här blir nåt annat”

Inga NHL-spelare i OS.
Nu lyfter Joel Lundqvist scenariot att ställa in turneringen helt.
– Jag är skeptisk, säger han till vmishockey.se
.

Hela hockeyvärlden jublade när beskedet kom att NHL planerade att släppa sina spelare till årets OS. När spelen genomfördes 2018 så fanns inget avtal med NHL, vilket gjorde att den stora stjärnglansen saknades, och landslagen i stället fylldes av spelare från Europa.

Kaoset kring OS

Men efter att mängder av lag i NHL drabbats av corona-smitta så har matcher fått skjutas upp, och det, tillsammans med att det funnits oro över karantänsituationen i Kina, gjorde att NHL ändrade sig helt. Inga spelare från världens bästa hockeyliga kommer att delta i turneringen, och nu råder även osäkerhet kring om KHL kommer att släppa sina spelare.

Joel Lundqvist, Frölunda
210220 Frölundas Joel Lundqvist deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Rögle den 20 februari 2021 i Göteborg. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / CS0129

Även i SHL har mängder av matcher fått flyttats fram efter att lag drabbats av covid-19, och det blir en logistisk mardröm att få ihop serierna om man dessutom tvingas skicka spelare till OS. Joel Lundqvist var med i Tre Kronor under OS 2018, och har varma minnen från turneringen.

”Jag är skeptisk”

Men han höjer samtidigt rösten för att eventuellt ställa in turneringen.

– Ärligt talat är jag delad. Jag har själv fått göra ett OS (2018 i Pyeongchang) och det var fantastiskt på alla sätt och vis. Det negativa för de som åker nu är att de kommer att missa hela den här OS-känslan. Det kommer inte att vara som vanligt där man kan umgås med andra idrottare, se andra utövare på plats och heller inga fulla läktare, säger Lundqvist till vmishockey.se.

180221 Joel Lundqvist of Sweden looks dejected after the Men’s Ice Hockey Quarterfinals game between Sweden and Germany during day twelve of the 2018 Winter Olympics on February 21, 2018 in Pyeongchang. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Han menar att allt runtomkring hockeyn drar ner helhetsupplevelsen ordentligt.

– OS ska vara en fest och det här kommer att bli något helt annat. Vissa killar som spelade i VM förra året berättade hur tufft det var att bara sitta på hotellet mellan träningar och matcher. Allt man förknippar med OS… det här blir något annat och ska jag vara ärlig är jag lite skeptisk till att det ska genomföras med allt som är just nu i världen.

LÄS MER: William Nylander hyllas i hela NHL – namnet på allas läppar efter nya succén: ”Måste spela All Star-matchen”

Få våra nyhetsbrev!