Jesper Bratts show i natt – fyra poäng mot Wild och tredjeplats i poängligan

Med ett mål och tre assist låg Jesper Bratt bakom nästan allt när hans New Jersey besegrade Minnesota med 5–3.

Bratt ligger nu trea i poängligan i NHL.

Jesper Bratt, till höger, gratuleras av lagkamraten Tyler Toffoli efter att han gjort mål mot Minnesota.

New Jersey har vunnit fem av sina sex senaste matcher och ligger efter nio omgångar tvåa i Metropolitan Division.

Jesper Bratt är nu trea i NHL:s poängliga (18 poäng). Framför sig har han bara lagkamraten Jack Hughes (20 poäng) och Vancouvers Elias Pettersson (19 poäng).

New Jersey kopplade greppet tidigt och ledde med 2–0 efter första perioden. När det formstarka bortalagets Timo Meier sedan gjorde mål nummer tre via en assist från Jesper Bratt i andra perioden var det nog många som tänkte att matchen var avgjord.

Men riktigt så enkelt blev det inte.

Minnesota jobbade sig in i matchen och fick in en första reduceringspuck knappt tio minuter in i mittenakten och en andra i inledningen av tredje perioden. Men med fem minuter kvar satte Jesper Bratt fyran för sitt lag. Han spelade också fram Dougie Hamilton till New Jerseys femte mål.