Jättekritiken mot Dick Axelsson – efter orden som gav matchstraff i periodpausen(!): ”Hur mår han?”

Jättekritiken mot Dick Axelsson – efter orden som gav matchstraff i periodpausen(!): ”Hur mår han?”

Dick Axelsson fick matchstraff.
Det anmärkningsvärda? Det var i periodpausen – och nu toksågas Dif-stjärnan.
– Hur mår Dick Axelsson?, säger C More-experten Johan Tornberg.

SHL är några omgångar in – och vi har redan haft flera riktigt uppmärksammade situationer. Och inte helt oväntat så är Dick Axelsson inblandad i det mesta.

Stora attacken

Redan inför säsongen var Axelsson ute och svingade vilt om andra klubbars värvningsfönster och ekonomiska tänk. Och när väl SHL-säsongen dragit igång så dröjde det inte länge innan han gick till attack mot domarna.

Dick Axelsson, Djurgården
200307 Djurgårdens Dick Axelsson under värmningen inför ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Djurgården den 7 mars 2020 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185

Efter att ett klipp blivit viralt på Twitter när Axelsson får en högst tveksam utvisning så valde Djurgårds-stjärnan att gå till angrepp:

”Är fan helt sinnessjukt att jag får en utvisning i denna situation. Jävla Kalle Anka-domare”, skrev han.

Matchstraff i går

Och under torsdagens SHL-omgång så kom nästa incident – och den här gången är det Axelsson som får ta emot stenhårda sågningar. I hemmamatchen mot Malmö Redhawks så fick nämligen Axelsson matchstraff – mitt i periodpausen inför den andra perioden.

Nu toksågas Axelsson för sitt beteende.

– Jag har en fråga. Hur mår Dick Axelsson? Jag ser ingen harmoni i honom överhuvudtaget. Han har dragit på sig utvisningar under träningsmatchen utanför isen, nu händer det igen. En sådan spelare ska inte hålla på på det sättet, säger C More-experten Johan Tornberg

Dick Axelsson, Djurgården
200927 Djurgårdens Dick Axelsson under ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Frölunda den 27 september 2020 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN / COP 106 / AE0013

Det handlade om en verbal attack mot Malmö-stjärnan Fredrik Händemark.

– Jag vet inte hur Dick mår men han har dragit på sig ett korståg mot alla domare och det är en batalj han kommer förlora. Det blir nästan tjatigt att tjata om det varje säsong. När han är på isen och spelar sitt spel har han ingen överman, varför kan han inte förstå det och släppa den andra biten?, säger Petter Rönnqvist.

Djurgården vann matchen med 3-0 och tog därmed sin första trepoängare för säsongen. För Dick Axelsson väntar, i och med matchstraffet, en match ytterligare avstängning.

Vad Dick Axelsson sa till Händemark, som gav matchstraffet, är oklart.

LÄS MER: Trovärdiga uppgifter i Nordamerika: Henrik Lundqvist har bestämt sig – så ser hans framtid ut i NHL

Få våra nyhetsbrev!