Jättekritik mot stjärnan i natt – gick till blodig attack mot supertalangen Lucas Raymond: ”Vidrigt gjort”

Han blödde redan från huvudet.
Trots det fortsatte Matt Dumba att mata slag mot Lucas Raymond.

”Vidrigt gjort”‚ skriver nu experter.

Lucas Raymond är en av hela NHL:s största utropstecken den här säsongen, och tillsammans med tidigare Rögle-spelaren Moritz Seider så har han gjort Detroit till ett underhållande lag, som till och med slåss om platser i slutspelet. Och det hör inte direkt till vanligheterna nuförtiden, då Detroit har några riktigt tunga år bakom sig.

Låg blodig på isen

Men Raymond har varit en ljusglimt, som hela tiden slagits i toppen av poängligan, och som enligt många är given som en av kandidaterna till Calder Trophy, priset till årets rookie, senare i år. I natt, i matchen mot Minnesota Wild, gjorde Raymond mål på nytt, men det var någonting helt annat som många hade med sig från matchen.

I matchen uppstod nämligen ett rejält bråk precis framför mål. Raymond hade backstjärnan Matt Dumba mot sig, och reprisbilder visade att Dumba först får av Raymonds hjälm, och senare trycker han ner svensken mot isen, och matar slag mot hans huvud.

”Äckligt beslut”

På reprisbilderna syns tydigt hur Raymond blöder från sitt huvud, men det stoppade inte Dumba, som fortsatte att slå. Efteråt har reaktionerna varit starka mot såväl Dumba som domarna, som bara valde att ge Raymond och Dumba två minuter vardera.

”Lucas Raymond får två minuter för att ha haft ett öppet sår i huvudet, och för att ha varit ivägen för Matt Dumbas armbågar. Äckligt beslut”, skriver en användare.

Experter kallar dessutom Dumbas aktion för ”vidrig”, men lyckligtvis kunde Raymond fortsätta in i den tredje perioden. Dessförinnan hade Raymond gjort två mål i matchen, som slutade 5-5, och under straffar kunde Minnesota säkra extrapoängen.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */