Jättekrisen: Ny blytung förlust för NHL:s allra sämsta lag – nu kan ALLA(!) bytas bort

Jättekrisen: Ny blytung förlust för NHL:s allra sämsta lag – nu kan ALLA(!) bytas bort

Ny blytung förlust.
Buffalo Sabres har nu sju raka nederlag – och krisen växer sig allt djupare.
Nu sitter ingen spelare säkert i laget.

Buffalo Sabres var tippade att sluta högt upp i NHL-tabellen inför säsongen, och det är lätt att förstå varför med tanke på den enorma talang som finns inom gruppen. I sina bästa stunder är till exempel Jack Eichel en av hela ligans bästa spelare, samtidigt som det redan finns etablerade stjärnor som Jeff Skinner i laget, kryddat med supertalanger som Rasmus Dahlin.

Nya förlusten

Men starten på säsongen har varit ett monumentalt misslyckande för Sabres, som i går kväll åkte på ännu en blytung förlust. Det blev 2-5 mot New York Islanders på söndagskvällen, vilket innebar den sjunde raka förlusten – och inte nog med det. Man är nu även hela NHL:s sämsta lag.

200806 Buffalo Sabres Rasmus Dahlin under Sports Heart hockey camps uppvisningsmatch i ishockey den 6 augusti 2020 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

För i och med den nya förlusten så har Buffalo Sabres, sett till poängprocent, sämst notering i hela ligan. Detroit Red Wings och Ottawa Senators har legat sist hela säsongen, men nu har duon alltså passerat Sabres, som står på svaga 32,6 procent.

Kan byta bort alla(!)

Och stora förändringar är nu att vänta i Buffalo Sabres. Trading deadline är den 12 april, och då Sabres redan är i stort sett garanterade att missa slutspel så kan det komma att ske stora rockader inom spelartruppen. I helgen så gick lagets general manager ut och deklarerade att man är öppen för att ta emot förslag på lagets samtliga stjärnor.

191108 Jack Eichel of Buffalo Sabres prior to the NHL regular season ice hockey game between Buffalo Sabres and Tampa Bay Lightning on November 8, 2019 in Stockholm. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Det gäller alltså även stjärnor som Jack Eichel, som har så kallade ”no-trade-klausuler” i sitt nytt kontrakt, som egentligen ska kunna se till att de inte kan röra på sig. Men nu är läget så pass allvarligt i laget att förändringar är den enda lösningen, och det kan alltså bli en vår där Jack Eichel och kanske även Rasmus Dahlin får se sig efter nya klubbar i NHL.

Det känns heller inte helt omöjligt att coachen Ralph Krueger får sparken inom kort, med tanke på resultatraden – och frågan är hur långt tålamod ledningen nu har med såväl tränare som spelare.

LÄS MER: Mika Zibanejads stora besvikelse i natt – uppgiven trots säsongens allra första(!): ”Fått så mycket frågor…”

Få våra nyhetsbrev!