Jätteknallen: Svenskstjärnan kan bytas bort – ryktas vara viktig pusselbit i sommarens största trejd i NHL

Jätteknallen: Svenskstjärnan kan bytas bort – ryktas vara viktig pusselbit i sommarens största trejd i NHL

Det kommer bli den största trejden på många, många år i NHL.
Och nu kan en svensk stjärna bli en av de viktigaste pusselbiterna.

Buffalo Sabres har på pappret, under de senaste åren, haft en av de mest spännande trupperna i hela NHL. Där finns bland andra supertalangen Rasmus Dahlin, men framför allt superstjärnan Jack Eichel, som trots sin ringa ålder på 26 år redan hunnit visa att han är en av världens absolut bästa hockeyspelare.

Monstertrejd på g

Amerikanen har vräkt in poäng sedan intåget i världens bästa hockeyliga, men det har inte hjälpt Sabres nämnvärt, då man år efter år är långt ifrån slutspelsdiskussionerna. Nu uppges han ha tröttnat, och förra veckan gick han ut med ett rejält utspel där han öppet berättade om sin besvikelse mot klubbens agerande, särskilt då Eichel gått skadad och inte fått lov att operera sig.

Jack Eichel, Buffalo Sabres
191109 Jack Eichel, Victor Olofsson and Casey Mittelstadt of Buffalo Sabres celebrate the 2-3 goal during the NHL regular season ice hockey game between Buffalo Sabres and Tampa Bay Lightning on November 9, 2019 in Stockholm. Photo: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / Kod JO / Cop 144

Många tolkade uttalandena som det allra sista tecknet på att han i sommar kommer att tvinga sig bort, och nu undrar hela NHL vilket lag som kommer försöka byta till sig honom. Det var länge sedan en spelare av den här kalibern – alltså ett organisations affischnamn och tydliga förstacenter – trejdades, och det kommer att krävas mycket för att få till ett byte.

Kan bytas bort

Men nu ser det ut som att en svensk kan hamna rätt i strålkastarljuset när det väl ska bytas. Enligt trovärdiga The Athletic så tyder mycket på att Buffalo Sabres just nu diskuterar med Calgary Flames om en eventuell trejd, och då ska Flames vara beredda att ge iväg ett förstaval i sommarens draft, samt stjärnorna Matthew Tkachuk och Connor Zary. Men Sabres skulle även, dessutom, vilja ha en center av kvalité i ett byte, och det är då svensken Elias Lindholm kommer in i bilden.

170521 Sveriges Elias Lindholm kysser VM-pokalen efter finalen mellan Kanada och Sverige på ishockey-VM den 21 maj 2017 i Köln. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Lindholm har vräkt in poäng för Flames under de senaste säsongerna, och är extremt uppskattad av såväl organisationen som fansen. Men enligt NHL Trade Rumors så skulle Flames mycket väl tänka sig att kasta in Lindholm i mixen för att få till en trejd. Det skulle i sådana fall innebära att Lindholm blir lagkamrat med Rasmus Dahlin till hösten. Elias Lindholm har sedan flyttet till Flames för tre år sedan gjort braksuccé, och senast kommer han från en grundserie där det totalt blev 47 poäng på 54 matcher.

Jack Eichel har, på 375 NHL-matcher, noterats för sanslösa 355 poäng.

LÄS MER: Tre Kronor-hjältens besked som får Frölunda-fansen att drömma – bekräftar nu en dialog: ”Det enda jag vet…”

Få våra nyhetsbrev!