Jätteknallen: Stjärnan kan nu lämna SHL-klubben efter fiaskot – för att återvända(!) till förra klubben Frölunda

Jätteknallen: Stjärnan kan nu lämna SHL-klubben efter fiaskot – för att återvända(!) till förra klubben Frölunda

Han har floppat i Brynäs.
Nu kan Jonathan Sigalet vara på väg att lämna.
Enligt Expressen kan det då bli en sensationell återkomst i Frölunda.

Jonathan Sigalet kom till Frölunda från Luleå 2016 och blev en riktig nyckelspelare för klubben under de tre säsongerna han tillhörde laget. Under åren blev det dessutom en sportslig succé då han fick vara med att vinna hela tre titlar, i form av ett SM-guld samt två CHL-titlar.

Vill dumpa

Men Sigalet valde under våren 2019 att lämna klubben, och fick då ett fett kontrakt av Brynäs som han tackade ja till. Men debutsäsongen i Gävle blev ett misslyckande, och trots att han höll upp ett hyfsat poänggörande, med 13 poäng från sin backposition, så var det många som hoppades på betydligt mer.

190503 Tränare Roger Rönnberg och Jonathan Sigalet firar SM-guldet på Götaplatsen den 3 maj 2019 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Under hösten har floppen blivit ett än större faktum, då Sigalet vid flera tillfällen varit petad helt, och det har lett till rejäla spekulationer kring hans framtid. I helgen kom uppgifter från Aftonbladet om att Brynäs, och nye tränaren Peter Andersson, vill dumpa stjärnbacken, och att han ska ha fått besked om att söka ny klubb.

Aktuell för Frölunda

Enligt Expressen så kan det nu bli en högst oväntad flytt till Jonathan Sigalet. Kvällstidningen skriver nämligen att det hetaste alternativet vid en flytt är stjärnans förra klubb, Frölunda.

201119 Brynäs Jonathan Sigalet under ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Växjö den 19 november 2020 i Gävle. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Flera lag ska ha visat intresse, men backen själv ska vilja till Göteborg och enligt uppgifterna så ska förhandlingar ske just nu mellan Brynäs och Sigalet, samt mellan Sigalets agent och Frölunda. Jonathan Sigalet har hittills noterats för 271 matcher i SHL, där han svarat för 81 poäng.

LÄS MER: Bianca Salming avslöjar Börje Salmings oväntade beslut: ”Pappa ville inte att jag skulle spela hockey”

Få våra nyhetsbrev!