Jätteknallen: Profilen dumpades av HV71 – är nu i kontakt med SHL-rivalen(!): ”Klart att det lockar”

Han dumpades av HV71.
Nu är Martin Thörnberg, 37, aktuell för en SHL-rival.
– Klart att det lockar, säger profilen till Expressen.

Martin Thörnberg är en av HV71:s största profiler genom tiderna. Totalt har 37-åringen gjort hela 14(!) säsonger i klubben, och det har blivit fler än makalösa 700 matcher – och fyra SM-guld.

Succé i ettan

Därför var det många som höjde på ögonbrynen när han i våras, mot sin vilja, inte fick sitt kontrakt förlängt och således tvingades lämna. Sedan dess har Thörnberg öppet varit kritisk till behandlingen mot honom, och han gick dessutom länge klubblös.

Martin Thörnberg, HV71
200222 HV71:s Martin Thörnberg lämnar isen under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Malmö Redhawks den 22 februari 2020 i Jönköping. Foto: Axel Boberg / BILDBYRÅN / Cop 258

Men förra veckan gjorde han en oväntad comeback i Jönköping, då profilen spelade en match för HC Dalen i Hockeyettan. Hur det gick? Två mål – och totalt fem poäng.

– Det har kanske varit lite sisådär med att hitta glädjen. Att träna och hålla igång, utan att tillhöra en klubb. Men jag har haft väldigt kul i Dalen under de tre veckorna jag tränat. Det har känts bra, säger Thörnberg till Kvällsposten.

Aktuell för SHL-rivalen

Men nu kommer chockuppgifter om att Thörnberg återigen kan vara aktuell för spel i SHL – men inte för HV71. Enligt Kvällsposten så är han nämligen i kontakt med Djurgården, som har tuffa skadebekymmer och dessutom förlorar flera spelare när JVM drar igång efter jul.

– Det stämmer. Jag pratade med Jocke Eriksson (sportchef Djurgården) för ett par dagar sedan. Vi skulle höras senare i veckan. Men det är klart att det lockar mig, säger Martin Thörnberg till tidningen.

Martin Thörnberg, HV71
200218 HV71:s Martin Thörnberg under ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och HV71 den 18 februari 2020 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / Kod JO / Cop 144

Det är dock en hel del saker som måste klaffa, menar Thörnberg, som aldrig representerat någon annan klubb i SHL.

– Någon match till ska man väl hinna med. Men det ska fungera med det sociala också. Min fru håller på med hästar och våra barn är nio och elva år, så det är en sak som måste diskuteras ordentligt hemma också, säger han.

LÄS MER: Nya, ruggiga hyllningen till Elias Pettersson – får topplacering på prestigefyllda listan: ”En favoritspelare”

Få våra nyhetsbrev!