Jätteknallen: Dick Axelsson närmar sig återkomst i SHL – kan bli klar redan den här veckan(!): ”Känns positivt”

Dick Axelsson kan göra en sensationell comeback i SHL.
Forwarden slutförhandlar med Djurgården.
– Jag uppfattar honom som positiv till att spela för oss, säger sportchefen K-G Stoppel.

Djurgården har haft en tung säsong och ligger toksist i SHL när lite drygt halva serien är spelad. Stockholmsklubben letar nyförvärv med näbbar och klor, och nu kan de få oväntad hjälp från den före detta forwarden Dick Axelsson.

”Känns positivt”

Den profilstarka 34-åringen avslutade sin proffskarriär efter förra säsongen, men ser alltså ut att återvända till den svenska högsta serien efter ett halvår.

– Vi har haft samtal och kommer att fortsätta med dialogen. Det känns positivt, jag uppfattar honom som positiv till att spela för oss, säger den tillförordnade sportchefen K-G Stoppel till Sportbladet.

210327 Djurgårdens Dick Axelsson under ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Färjestad den 27 mars 2021 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN

Stoppel tog över rollen i Djurgården efter att Joakim Eriksson valde att lämna sin post efter sju år i klubben. Ett av hans första åtagande har varit att försöka locka tillbaka Dick Axelsson, som bara spelat amatörhockey i division 4 de senaste månaderna.

– Det är inget snack om att Dick Axelsson är en duktig spelare, även om han har hållit upp så tror vi att han har de egenskaper som gör att han komma tillbaka hyfsat snabbt, säger Stoppel.

Öppnade för comeback

Dick Axelsson öppnade för en eventuell återkomst i Djurgården så sent som i mitten av december. Då erbjöd han sig att spela gratis, allt för att rädda Djurgården från den tuffa sits de befinner sig i.

Nu bekräftar den 34-årige forwarden att han mottagit ett erbjudande från Djurgården, som han överväger.

– Jag kan inte säga att det är helt klart, det återstår detaljer. Jag kommer att ta beslut den här veckan även om det kanske inte blir innan nyår, säger han.

210405 Djurgårdens Dick Axelsson under uppvärmningen inför åttondelsfinal 1 i SHL mellan Djurgården och Frölunda den 5 april 2021 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Djurgården letar även efter fler nyförvärv, både spelare och förstärkning i ledarteamet. Sportchefen hoppas ha allt på plats inom en snar framtid.

– Jag hoppas att vi ska kunna presentera saker den här veckan. Vi har ett antal bollar som vi håller på och plockar ner, där det handlar om detaljer. Det kan förhoppningsvis bli en kedjeeffekt, säger Stoppel.

Djurgården förlorade tisdagskvällens hemmamöte mot Skellefteå med 2–3 efter förlängning.

LÄS MER: Jätteknallen: Dick Axelsson öppnar för comeback i SHL – kan spela helt gratis: ”Jag har dåligt samvete…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!