Jätteilskan i NHL i natt – rasar efter fula smällen på succésvensken: ”Måste få bort sådana tacklingar”

Ut skadad i natt.
Nu rasar NHL mot Ryan Graves efter tacklingen på Mattias Janmark.
– Vi måste få bort sådana tacklingar i NHL, säger Vegas-kaptenen Mark Stone.

Den första kvartsfinalsmatchen mellan Colorado Avalanche och Vegas Golden Knights – två giganter som båda tippas kunna gå riktigt långt i jakten på årets Stanley Cup – blev en riktigt händelserik historia. Spelmässigt hade Vegas inte mycket att hämta och Colorado var överlägsna från matchens första minut.

Fula tacklingen

Efter bland annat två mål av svenskstjärnan Gabriel Landeskog vann Colorado till sist med hela 7-1, och skickade en rejäl signal till övriga lag kvar i slutspelet at man verkligen är att räkna med i det här slutspelet. Men bortsett från krossen och alla målen så fanns det en hel del annat som diskuterades efter matchen, och tyvärr handlade det om fula tacklingar och skador.

Svenske Mattias Janmark, som blev Vegas stora hjälte i den sjunde och avgörande matchen av den första slutspelsrundan då han gjorde hattrick, blev i den andra perioden hårt tacklad mot huvudet nära sargen av Colorados Ryan Graves. Janmark blev liggandes på isen en stund och behövde hjälp för att lämna matchen, och han återvände aldrig till spel igen.

Stor kritik

Graves fick, trots att tacklingen tydligt tog mot huvudet på svensken, bara två minuters utvisning för interference, och efteråt var kritiken mot såväl tacklingen som mot domslutet stor.

– Det är en ful tackling från blindside, och det är sådana tacklingar som vi i NHL måste få bort. Vi tappade en av våra spelare under resten av matchen, säger lagkaptenen Mark Stone.

Även Vegas-tränare Peter DeBoer var kritisk till tacklingen efteråt.

– Graves tackling på är ful och var inte kul att se. Men vi måste spela bättre, det här duger inte mot ett bra lag som Colorado, säger han.

I den tredje perioden urartade ytterligare bråk efter att Vegas-busen Ryan Reaves gått hårt mot Colorados målvakt efter avblåsning. Colorado fick då spela powerplay i nio(!) minuter.

Se situationen här:

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */