Jätteilskan efter skräcktacklingen i SHL – fördes till sjukhus: ”Det kokar i mig – bedrövligt!”

Oscar Sundh åkte på en våldsam tackling och fick föras till sjukhus.
Då rasar Oskarshamns sportchef Tomas Fröberg samt C Mores experter.
– Jag det tycker att det är rent ut sagt bedrövligt, säger Fröberg enligt SportExpressen.

Örebro vann SHL-mötet med Oskarshamn med siffrorna 2-1. Men efter matchen kom allt att handla om den otäcka tacklingen på Oscar Sundh.

Skräcktackling

Emil Larsson delade ut tacklingen och Oskarshamnspelaren blev liggandes orörlig på innan isen han fick föras av och åka till sjukhus. Sportchefen Thomas Fröberg meddelar att Sundh är vid medvetande och mår bra trots omständigheterna.

Oscar Sundh, Oskarshamn
201121 Oskarshamns Oscar Sundh ses om efter en tackling under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Oskarshamn den 21 november 2020 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN / COP 119 / JB0026

Men Oskarshamns sportchef rasar fullständigt mot tacklingen.
– Hjärnskakning har han ju men man måste ju kolla så att han inte har någon blödning i huvudet. Får du en sådan ”blindside” påverkar det huvudet, när du inte har någon chans att se upp överhuvudtaget, säger Fröberg enligt SportExpressen.

”Kokar i mig”

Domarteamet valde att inte ens ge Larsson en tvåminutersutvisning efter förseelsen och det får Fröberg att koka inombords.
– Det är bedrövligt, bedrövligt. Jag är rädd att jag säger för mycket för det kokar i kroppen inombords. Det kokar i mig ska du veta. Det är så illa, att vi inte ser situationen och att de inte visar en sådan situation, för vi vet vad utgången är. Det är en stor diskussion efteråt om vad som är rätt och inte rätt men domaren måste ha en chans att se när det är en sån ful grej, säger han till kvällstidningen. 
– Vi vill ju ha bort det här i svensk ishockey och så kommer det bara gång, på gång, på gång. Och så har vi inte en chans att se, utan situationsrummet ska se det dagen efter. Han kommer bli avstängd i morgon, det vet vi. Jag tycker det är rent ut sagt bedrövligt, han som sköter det och ska visa det på jumbotronen borde gå en kurs och ärligt talat bli avstängd. Det är bedrövligt. Visa repriser kan du göra på en offside 3-4 gånger men du kan inte visa en sån här situation för att hjälpa domaren på vägen… Det är under all kritik.

Oscar Sundh, Oskarshamn
201121 Oskarshamns Oscar Sundh lämnar isen på bår efter en tackling under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Oskarshamn den 21 november 2020 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN / COP 119 / JB0026

Huvuddomaren Sören Persson förklarar beslutet i C More efter matchen:
– Som vi bedömer dig på isen kommer tacklingen från en spelare som inte gör någon uppåtgående rörelse. Vi kan inte avgöra på isen om den tar i huvudet. Vi är fyra domare som är överens där och då. Vi tycker inte att Örebro-spelaren gör något som är fult. Vi får tyvärr inte någon repris på jumbotronen vilket är olyckligt, vilket vi ska få för att kunna göra bedömningen. Det är inget respektlöst och vi tycker inte att det är utvisning där och då, säger han till tv-kanalen.

”Jag skakar…”

Även C Mores experter delar ut rejält kritik mot domarna efter den otäcka tacklingen som inte resulterade i någon slags bestraffning.
– Herregud! Jag skakar. Vi är så långt ifrån varandra… det här är upprörande, säger experten Johan Tornberg och får medhåll av kollegan Niklas Wikegård:
– Det är en jättedålig tackling av Emil Larsson som förstör hela kvällen och det blir inte ens utvisning, säger Wikegård i studion.

Tornberg fortsätter sedan sin hårda kritik mot domarteamet.
– Hur kan vi vara så långt ifrån varandra? Vi är hockeymänniskor. Domarna är det och vi är det, vi kan resonera om saker men vi kan inte vara så här långt ifrån varandra. Det får inte vara på det här sättet. Vi måste ha någon typ av… Det är inte okej, säger C More-experten.

Se tacklingen:

LÄS MER: Niklas Wikegårds stenhårda kritik mot stjärnan – efter skadan som fick honom att bryta matchen: ”Självmord”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!