Jätteilskan efter Erik Karlssons avgörande i natt: ”Det är oacceptabelt”

.

Erik Karlsson avgjorde mot St Louis Blues.
Men han gjorde det efter en solklar handpass – och efteråt rasar Blues-spelarna mot domarna.
– Det är oacceptabelt, säger David Perron. 

Ställningen var 4-4 i nattens tredje semifinal mellan St Louis Blues och San Jose Sharks när avgörandet kom i förlängningen.

Domarmiss avgjorde

Timo Meier vräkte sig fram mot pucken och passade den vidare med handen, och pucken hamnade till slut hos Erik Karlsson som avgjorde matchen.

Blues protesterade vilt efter målet, då det är otillåtet att spela pucken med handen till en medspelare – men samtliga fyra domare på isen missade situationen och ingen möjlighet till videogranskning fanns.

Efter matchen var det upprörda scener i Blues omklädningsrum.

– Det var två olika regelböcker för lagen och domarna kommer säkert tappa lite sömn i natt efter att ha tittat på det där målet igen. Det är allt jag har att säga, men i övrigt spelade vi bra och har mycket att bygga vidare på, säger stjärnbacken Alex Pietrangelo, enligt HockeyNews.

”Det är oacceptabelt”

Lagkamraten David Perron, som gjorde två mål i matchen, instämmer i ilskan:

– Om det var handpassning? Ja, det var det. Men nu tittar vi framåt och det är match om 24 timmar igen, säger Perron och tilläger:

– Det är oacceptabelt. Det var handpass men vi måste titta framåt.

”Saker händer”

Erik Karlsson, som alltså gjorde det avgörande målet i situationen, lägger ingen värdering i domarmissen.

– Jag såg inte vad som hände i det läget, jag var bara fokuserad på att få in pucken och avgöra matchen, säger han till Aftonbladet, och fortsätter:

– Men saker händer, ibland till vår fördel och ibland till motståndarnas. I långa loppet brukar sådant där jämna ut sig.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!