Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Jagrs nya framtidsbesked – som får hockeyfansen i Europa att dregla

Jaromir Jagr har ännu inget nytt NHL-kontrakt påskrivet. Nu uttalar han sig om ryktena kring hans fortsatta NHL-karriär – och öppnar upp för spel i Europa.

Jaromir Jagr har bara 56 NHL-matcher upp till Gordie Howes rekord för flest matcher i världens bästa hockeyliga genom tiderna. Men efter förra säsongen, när kontraktet med Florida gick ut, har forwarden ännu inte hittat ett nytt NHL-lag. Nu uttalar han sig om framtiden.
– Det viktigaste för mig är att få ett seriöst intresse från ett NHL-lag. Ju mer seriöst det är desto större är chansen att få en bra roll i laget. Sen ligger det på mig hur väl jag hade tagit den chansen, men just nu behöver jag vara redo när möjligheten dyker upp, säger Jagr till NHL.com.

Om det inte blir NHL-spel till hösten har Jagr redan gjort sitt val. Då kommer tjeckiska HC Kladno, där 45-åringen spelat som junior och under lockout-säsongerna, bli hans nya klubbadress. Kladno spelar i den tjeckiska andradivisionen, vilket är ett naturligt val för Jagr som då kan lämna mitt i säsongen om en NHL-klubb visar intresse.
– Det är det positiva med att spela i Kladno. En sak är att jag skulle vara hemma och den andra att jag kan lämna för NHL när möjligheten kommer. Har något lag problem med skador och behöver hjälp packar jag väskan nästa dag och drar, säger Jagr till NHL.com.

LÄS MER: Här visar Jaromir Jagr varför han fortfarande håller i NHL

 

Läs mer om...