Jacob Markströms overkliga superräddning i natt – efter domarens(!) framspelning: ”Åh herregud!”

Vancouver vann igen.
Det kan de tacka Jacob Markström för.
Svensken gjorde hela 36 räddningar – varav en sanslös, efter att domaren varit involverad.

Vancouver Canucks börjar växa fram som Stanley Cup-slutspelets kanske största utropstecken. Man tvingades kvala in, och fick väl i konferenskvarsfinalen möta regerande mästarna St. Louis Blues.

Ny supermatch i natt

Där är man nu på väg att bjuda på en rejäl skalp. I natt gick man nämligen upp i en 3-2-ledning i matchserien, och har därmed matchboll för att ta sig till semifinal i sin konferens.

Foto: Skärmdump/Youtube

Och mycket kan man tacka Jacob Markström för. Den svenske målvaktsstjärnan har växt fram som en av hela NHL:s främste målvakter under säsongen, och har dominerat även under slutspelet.

Sanslösa räddningen

I nattens 4-3-vinst mot Blues räddade han hela 36 skott, och blev således stor hjälte. Och det var inga lätta räddningar han bjöd på.

Foto: Skärmdump/Youtube

Han stod bland annat för en sanslös räddning när Blues var i ledning med 2-1. När Blues dumpade in en puck gav sig Markström av bakom sitt mål för att ta hand om pucken, som dock studsade på domaren(!) fram till en Blues-spelare fri i slottet. Markström fick kasta sig fram framför målet och lyckades stöta bort pucken.

”Åh herregud, Jacob Markström!”, skriver Twitter-profilen Brady Trettenero.

Dela för att hylla Jacob Markström!

Få våra nyhetsbrev!