Jacob de la Rose stoppas från NHL-premiären – på grund av hjärtproblem

Jacob de la Rose stoppas från NHL-premiären.
TSN rapporterar att det rör sig om ett hjärtproblem.
The Athletic skriver att det handlar om en säkerhetsåtgärd.

Jacob de la Rose har gjort fyra raka säsonger i NHL med Montreal. Men i år blir hans säsongsdebut senarelagd.

Upptäckt hjärtproblem

TSN rapporterar att den svenske forwarden har stoppats av läkare på grund av ett hjärtproblem. The Athletic-journalisten Arpon Basu skriver på Twitter att de la Rose inte reste med laget utan stannar i Montreal för att genomgå fler tester.

Foto: Bildbyrån

”Canadiens meddelar att det inte rör sig om någonting allvarligt, det handlar mer om en försiktighetsåtgärd. Det hittades efter den sista försäsongsmatchen mot Ottawa och läkarteamet ville inte ta några risker”, skriver Basu på Twitter.

Tidigare i år skrev de la Rose, som var med och vann VM-guld med Tre Kronor i våras, på ett nytt tvåårskontrakt med Montreal Canadiens. Totalt har han gjort 131 NHL-matcher och stått för 19 poäng.

Även Montreal Canadiens, som premiärspelar borta mot Toronto natten mot torsdag, går nu ut med att de la Rose inte reser med laget till matchen under tisdagen.

När de la Rose kommer få klartecken för spel är i nuläget oklart. Efter matchen mot Toronto ställs laget mot Pittsburgh på lördag för att nästa torsdag spela hemmapremiär i Bell Centre mot LA Kings..

Foto: Bildbyrån

Jacob de la Rose draftades av Montreal i andrarundan 2013. Förra säsongen gjorde forwarden från Arvika 55 matcher för laget, som missade slutspel.

Till årets säsong har laget bland annat fått in Tomas Plekanec från Toronto, Tomas Tatar från Vegas och jättetalangen Nick Suzuki från samma klubb. Samtidigt skickades lagkaptenen Max Pacioretty åt andra hållet till ”Sin City”.