HV71-ikonen Lance Wards varma ord om förre lagkamraten Stefan Liv: ”Han är så saknad”

HV71-ikonen Lance Wards varma ord om förre lagkamraten Stefan Liv: ”Han är så saknad”

Han beskriver sin tid i Jönköping med värme.
Men Lance Ward saknar sin förre lagkamrat Stefan Liv.
– Han var en helt fantastisk person och en fenomenal idrottsman, säger Ward i podcasten ”Släpp Sargen”.

Lance Ward kom till HV71 under slutet av 00-talet och satte enorma avtryck direkt. Med sin enorma kämparvilja och sin brutalitet på isen så blev kanadensaren en rejäl publikfavorit, och under tiden i Jönköping hann ärkebusen, på bara 143 matcher, med att få 580(!) utvisningsminuter.

Fina orden om Liv

Men Ward fick även fira två SM-guld där, och när han i podcasten ”Släpp Sargen” pratar om sin tid i Jönköping så gör han det med enorm värme och kärlek. Men Ward blir även känslosam då han pratar om Stefan Liv.

161210 Lance Ward hyllas inför ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Linköping den 10 december 2016 i Jönköping. Foto: Stefan Persson / BILDBYRÅN

De båda var lagkamrater under flera säsonger, fram till dess att Liv lämnade för spel i KHL. Bara drygt ett år senare gick han bort i en tragisk flygolycka. Lance Ward minns målvakten med kärlek.

– En helt fantastisk person. En underbar och lättsam lagkompis i omklädningsrummet och han var alltid trevlig mot mig och min familj, säger han i podcasten.

ANNONS: Hos Unibet får man nu 100 kr extra att spela för vid första insättningen! Klicka här för att öppna ett konto och ta del av 100 kronor extra vid din första insättning hos Unibet.

”En fantastisk person”

Lance Ward fortsätter med att berätta vad som gjorde Stefan Liv till en så pass unik person, och han pratar om omtanke och en vinnarskalle av råge.

– Det var en hemsk tragedi och fruktansvärt för hans familj – frun och sönerna – och alla människorna i Jönköping. Jag minns hans son, Herman, som var ung när vi spelade ihop – men en helt fantastisk person och en fenomenal idrottsman med en otrolig karaktär. Han var väldigt passionerad gentemot sporten och våra fans. Han älskade att bjuda på en show och var den ultimata tävlingsmänniskan – oavsett om det var träning eller löpning så pushade han en till att vilja vinna, säger Ward.

091219 Ishockey, Channel One Cup, Sverige – Tjeckien: Stefan Liv, Målvakt Sverige © Bildbyrån

Avslutningsvis så säger Ward, som själv la skridskorna på hyllan 2011, då hans son fick komplikationer med ett medfött hjärtfel, om Liv:

– Det är utan tvekan en person som är väldigt saknad.

LÄS MER: Ärkebusen Lance Ward avslutade karriären och försvann helt – det gör den förre SHL-profilen idag

Få våra nyhetsbrev!