Hockeyvärlden i sorg: OS-stjärnan död – blev bara 30 år gammal: ”Oerhört sorgligt”

Hockeyfamiljen är i sorg just nu.
Efter det tragiska beskedet att OS-stjärnan och sjufaldiga mästaren Sophie Kratzer gått bort i cancer.
Hon blev endast 30 år gammal.

Hon gjorde debut för sitt lag ESC Planegg redan 2003 och var klubben trogen ända fram till 2017. På 15 säsonger blev det imponerande sju mästerskapstitlar.

Hockeyvärlden i sorg

Nu är tyska klubben och hela hockeyvärlden i stor sorg. Hockeystjärnan Sophie Kratzer har gått bort, bara 30 år gammal.
”Vi har förlorat en stor idrottare, en fantastisk lagkamrat och väldigt god vän. Vi sänder våra kondoleanser och djupaste tankar till hennes familj och vänner”, skriver klubben ESC Planegg i ett officiellt uttalande, enligt IIHF.
”Vi är väldigt ledsna men också tacksamma för alla idrottsrelaterade och personliga minnen som vi har fått med henne. Vi kommer aldrig glömma dem och kommer alltid bära henne med oss i våra hjärtan”.

Sophia Kratzer, Tyskland
Sophia Kratzer, Tyskland. FOTO: Twitter

30-åringen har gått bort efter en längre tids cancersjukdom. Kratzer var ett framstående namn inom tysk hockey och representerade Tyskland i fem hockey-VM.

”Oerhört sorgligt”

Hon var även en nyckelspelare när Tyskland tog en mycket imponerande fjärdeplats i VM 2017, landets bästa placering någonsin i ett hockey-VM.
– Vi är djupt berörda och chockade över förlusten av vår extremt välmeriterade landslagsspelare och omtyckta kamrat Sophie, säger tyska förbundets president Franz Reindl enligt T-online.
– Hon var en entusiastisk person med sitt stora engagemang och sin vänliga inställning såväl på som utanför isen. Hon lämnar ett otroligt tomrum efter sig.

Sophia Kratzer, Tyskland
110218 Ishockey, Dam, 4-nationsturnering, Finland – Tyskland: Mira Huhta, Finland, Sophie Kratzer, Tyskland. © Bildbyrån – 56445

Även före detta svenska landslagsmålvakten Valentina Lizana Wallner vill uttrycka sin sorg.
”Oerhört sorgligt att höra om Sophie Kratzer. Vila i frid!”, skriver hon på Twitter.

LÄS MER: Uppgifter: Svenska toppklubben värvar VM-meriterade backen – från ligakonkurrenten