Hockeyprofilens stenhårda känga mot SVT - efter expertens raseri

Hockeyprofilens stenhårda känga mot SVT – efter expertens raseri

.

Rikard Grönborg fick kritik för sitt beslut att använda coach challenge. 
Nu slår profilen Andreas Johansson tillbaka – och skickar en rejäl känga till SVT. 
– Allt SVT pratar om är att göra om formatet på VM. Då sitter samma kanal och propagerar CHL där lag är med som jag skulle platsa i, säger han till Hockeysverige.

Sveriges gruppspelsmatch mot Lettland, som spelades på måndagen, blev en superrysare.

Renbergs kritik

Tre Kronor vann till sist med 5-4, men det mesta av eftersnacket handlade om Rikard Grönborgs beslut att vid Lettlands mål till 4-4 använda coach challenge, då förbundskaptenen ville ha det till offside.

Men domarna stod fast vid beslutet, och Sverige fick därmed en utvisning som gav Lettland chans att avgöra matchen.

160209 Mikael Renberg i SVT:s studio under finalen i CHL mellan Kärpät och Frölunda den 9 februari 2016 i Uleåborg.
Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Rikard Grönborgs beslut kritiserades kraftigt av bland annat SVT:s expert Mikael Renberg, som sa att det var ”idiotiskt” och ”osmart”.

Det får Andreas Johansson, tidigare spelar- och tränarprofil, att rasa.

”Man ska ligga lågt”

På sin Facebook skriver han, enligt Hockeysverige, att det var ett korrekt beslut att utmana domslutet.

”En sak som fascinerar mig är att så kallade experter sågar vår förbundskapten när han tar ett beslut som 95% inte skulle ha balls att göra!! För det första så var det nog offside! För det andra så måste beslutets tas blixtsnabbt. Och för det tredje, har man inte stått där i båset med ansvar för snabba beslut så ska man ligga lågt med starka uttryck som idiotiskt mm!! Rickard vet vad han gör! 2 raka VM-guld och nu vidare till kvarten”, skriver han, och fortsätter:

”Lägger mig aldrig i politik men TRE KRONOR är något annat och jag är så trött på kappvändande journalistik och ännu mer fd spelare som inte har mer koll!!”

161221 Modos tränare Andreas Johansson under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Modo den 21 december 2016 i Stockholm.
Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån

Till Hockeysverige säger Johansson att kritiken mot Grönborg får tunga konsekvenser, och han är inte nöjd med Mikael Renbergs arga ord under matchen.

– Ja och vi måste tänka på att svenska folket sitter och tittar på en fantastisk hockeyturnering. Du vet själv som journalist att en rubrik inte alltid speglar innehållet i texten. När man slänger ur sig sådana här saker blir det rubriker. Människor läser inte alltid hela artiklarna utan bara det skarpaste. Då skapas det uppfattningar och bildas opinioner.
– Dessutom är allt vad de pratat om på SVT är att göra om formatet på VM. Då sitter samma kanal och propagerar CHL där lag är med som jag skulle platsa i.

Andreas Johansson har gjort 377 NHL- och 143 SHL-matcher. Han har även tränat Södertälje, HV71 och Modo.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!