Hockeylegendaren Tommy Söderströms känga till utmattade fotbollsspelare: "Det är vardag i NHL"

Hockeylegendaren Tommy Söderströms känga till utmattade fotbollsspelare: ”Det är vardag i NHL”

Allsvenska fotbollsspelare har senaste tiden lyft åsikten om att de spelar för många matcher på kort tid – utan möjlighet till återhämtning.
Målvaktslegendaren Tommy Söderström sågar nu kritiken.
”Det är vardag i NHL”, skriver han bland annat.

I förra veckan spelade Hammarby match i Serbien på torsdagen. På söndagen var dags för nästa match, borta mot IFK Göteborg.

Efter matchen mot Blåvitt förklarade Bajens Darijan Bojanic att han var helt slutkörd av allt matchande.
– Jag ska var ärlig: jag hatar att säga när jag är trött, men nu är jag helt slut. Från höften ner till fötterna känns det som att jag bär på 500 kilo, sa han till Sportbladet.
– Vi har rest mycket, ätit samma mat, varit på hotellrum hela tiden… Man har inte energi att göra något, men det är bara att acceptera att matcherna kommer så tätt som de gör nu. Vi är inte vana vid det, i alla fall inte jag.

980127 Tommy Söderström, Djurgården © Bildbyrån

Även Malmö FF:s Anders Christiansen har i media pratat om att de svenska lagen inte får tillräckligt med återhämtning mellan matcherna. Det gäller då de svenska lag som är med i någon form av Europa-spel.

200227 Anders Christiansen of Malmö FF during the Europa Leauge match between Malmö FF and Wolfsburg on February 27, 2020 in Malmö. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Ett utspel som Tommy Söderström, före detta stormålvakt i Tre Kronor och NHL, hade svårt att acceptera.

På Twitter gjorde han en jämförelse mellan fotbollsproffsens vardag och hockeyspelarna i NHL.

Söderström skriver också ”det gör mig så frustrerad att dom inte ser helheten vilket jäkla skönt liv dom har gentemot vanligt jobb. Och som sagt hockey i NHL 82m på 195 dagar gör match varannan dag typ inklusive alla flygresor(41 bortamatcher) och ingen jävel skulle gnälla på det”.

Vad tycker du? Gnälls det för mycket från fotbollsspelarna eller är det rimliga krav de framför?

Få våra nyhetsbrev!