Hockeylegendaren Thomas Steens nya liv – efter de mörka åren: ”Jag blev lurad på alla pengar jag tjänat”

Han har gjort hela 950 matcher och 817 poäng i NHL.
Nu berättar hockeylegendaren Thomas Steen om nya livet – och de tuffa åren.
– Jag blev lurad på i stort sett alla pengar jag hade tjänat på hockeyn, säger han i en intervju med SportExpressen.

Redan 1981 flyttade Thomas Steen till världens bästa hockeyliga och blev en svensk pionjär i NHL. Han förblev också Winnipeg Jets trogen under samtliga 14 säsonger i Nordamerika.

Steen om mörka åren

Steen, som är pappa till nuvarande NHL-svensken Alexander Steen, gjorde otroliga 817 poäng på 950 matcher i NHL och var enormt älskad i Winnipeg. Så omtyckt att han nu blir den förste svensken någonsin att få sin tröja pensionerad av både Jets och även Arizona Coyotes.

Thomas Steen, NHL
891229 Ishockey, NHL, Calgary – Winnipeg: Thomas Steen, Winnipeg. © Bildbyrån – 13502

Den 11 februari hissas 59-åringens tröja upp i taket på Winnipeg Jets hemmaarena Bell MTS Place. Inför ceremonin berättar Steen om de mörka åren han fått kämpa sig tillbaka från.

”Jag blev lurad”

För några år sedan åtalades svenske hockeylegendaren för misshandel, men åtalet blev nedlagt och han friades. Nu lever han ett helt nytt liv i Winnipeg och har hittat glädjen igen, tack vare nya flickvännen Brenda, 40.
– Det är bättre än vad det varit på femton år. Brenda har gett mig så mycket ny energi. Nu vill jag göra en massa saker igen. Jag går på gym varje dag och det hade jag slutat med för längesen, säger han i en intervju med SportExpressen.

Thomas Steen, NHL
091114 Ishockey, Elitserien, Modo: Thomas Steen, Tränare. © Bildbyrån – 95431

Steen fortsätter att berätta om de tuffa åren som han tagit sig igenom.
– Jag blev lurad på i stort sett alla pengar jag hade tjänat på hockeyn av två affärspartners i Winnipeg. Människor jag litade på. Jag har haft advokater inkopplade, men de där processerna gav ingen utdelning. De kostade bara mer pengar. Sedan har det hänt andra saker också, som jag inte vill gå in på av olika skäl. Jag försöker titta framåt nu, säger han till kvällstidningen.

Jobbar för NHL-laget

Thomas Steen är än i dag aktiv inom Winnipeg Jets och jobbar som scout år farmarlaget Manitoba Moose i AHL. 59-åringen åker runt i västra Kanada och norra USA för att kolla på junior- och collegematcher och dessutom han en hockeyskola för ungdomar i Winnipeg.

Hockeylegendaren har en helt annan framtidssyn i dag än för några år sedan.
– Jag hoppas kunna fortsätta må bra och göra vad jag gör i dag. Hockeyn har varit mitt liv och nu har jag även fått ett bra liv utanför hockeyn igen. Jag stortrivs med tillvaron, säger han till SportExpressen

LÄS MER: När Thomas Steen gick åt ett håll, ett helt försvar åt andra