Hockeylegendaren Curre Lindströms nya liv – i semesterparadiset: ”De tänker snuskgubbe”

Han har kultstatus både inom svensk och finsk hockey.
Men nuförtiden lever Curre Lindström, 78, ett helt nytt liv – i Thailand.
– Här är det fint och jag lever billigt, säger han till SportExpressen.

Curt ”Curre” Lindström är en livs levande legendar inom svensk hockey – och framförallt finsk hockey. Den gamle hockeytränaren ledde först Tre Kronor till VM-guld och sedan även Finland till landets första VM-guld någonsin 1995.

Nya drömlivet i Thailand

Men nuförtiden lever 78-åringen ett helt annorlunda liv, långt ifrån ishallarna i Norden. Sedan 12 år tillbaka bor hockeyprofilen i semesterparadiset Thailand under åtta månader av året.

Curre Lindström
940423 Ishockey, VM, förhands: Curt Lindström, förbundskapten i Finland
© Bildbyrån – 17790

I staden Hur Hin, strax sydväst om huvudstaden Bangkok, har Lindström sitt hus – tillsammans med många, många andra svenskar som lämnat kyla för värme.
– Mina kompisar frågar mig: ”Vad gör du där – i Thailand?”. Jag ställer alltid motfrågan: ”Vad gör man i Sverige?”. Där är det mörkt, regnigt, slaskigt. Här är det fint, jag lever billigt, mitt hus är betalt och klart. Jag har ett jättefint liv. Jag umgås mest med svenskar. Alla är ju lediga. Man kan fråga: ”Spelar vi golf i morgon?”. ”Ja, kör”, svarar de. I Sverige jobbar alla mina kompisar. De är upptagna, säger Curre i en intervju med SportExpressen.

Lindströms nya kärlek

Lindström delar sin nya vardag i Thailand tillsammans med nyfunna kärleken och sambon Wannarot. Paret träffades för 10 år sedan när thailändskan bara var 30 år.

Och just det faktum att han är en äldre svensk man som hittat en yngre fru i Thailand kan väcka reaktioner. Det är Lindström mycket väl medveten om och har även fått känna på en del dömande blickar när paret, som har en åldersskillnad på 38 år, är hemma på besök i Sverige.
– När man går på Ica kommer herr och fru Eriksson med likadana overaller, och så ser de oss. De vänder sig om och håller nästan på att ramla ihop. De tänker: ”Vilken jäkla snuskgubbe och vilken jäkla slampa”. Det känns så. Ingen har sagt det direkt till mig, men det känns som det svenska tänket. Det ska inte vara en sån åldersskillnad, säger han till kvällstidningen.

”Hockeyn är med mig”

Just hockeyn har heller inte samma betydelse för Lindström längre. Det har gått många år sedan senaste tränarjobbet och även om 78-åringen har stängt dörren för något nytt tränaruppdrag så brinner fortfarande intresset för sporten.

Curre Lindström
950507 Ishockey, VM, final, Finland – Sverige: Curt Lindström, förbundskapten, Finland med pokalen.
© Bildbyrån – 18761

Trots både tidsskillnaden och klimatet så försöker ändå ”Curre” se så mycket hockey han bara kan.
– Jag ser allt härnere. Jag har alla kanaler, C More och Viasat, så jag kan se både fotboll och hockey. Jag kollar på Vinterstudion varenda vinter. Och det går på tider som är bra för oss, eftersom vi är sex timmar före. Man tar ett glas vin och kollar på skidor. Och jag kollar mer på NHL nu, för matcherna går ju åtta, nio på morgonen för oss. Jag såg nästan alla matcher VM i också, och i torsdags var jag inbjuden till att vara på en finsk sportbar och snacka om guldet. Och flera finska tidningar har ringt mig för att prata om det. Så hockeyn är fortfarande med mig, säger hockeylegendaren.

LÄS MER: Legendaren Göran Zachrisson pratar ut om stora sorgen!

Gåshudsgaranti: Kanadensiska TV-kanalens tokhyllning till Börje Salming

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);