Hockey-silly: Två backar vänder hem igen och näste svensk till NHL.

Hockey-silly: Två backar vänder hem igen och näste svensk till NHL.

Det fortsätter att hända mycket kring Skellefteå under den här silly season. Backen Johan Alm återvänder till västerbottningarna, men klubben tappar också två backar. Alexander Urbom går till Djurgården samtidigt som Tim Heed lämnar för spel i NHL och San Jose Sharks.
Här är de hetaste ryktena och övergångarna inom svensk hockey den senaste tiden.

Urbom till Djurgården
Alexander Urbom skrev på ett treårskontrakt med Skellefteå när han återvände till Sverige från KHL, men någon fortsättning i Skellefteå blir det inte. Östersundspostens förre sportchef Patrick Sjöö skriver på sin blogg att Djurgården har tagit över Urboms kontrakt.

Brynäs får klara sig utan Andersén
Niklas Andersén har ett år kvar på kontraktet med Brynäs, men när han nu är på väg tillbaka till Europa ser han ändå inte ut att hamna i Gävleklubben. Enligt Sportbladet väljer den 28-åriga backen mellan KHL och Schweiz.

Alm skriver på för Skellefteå
Redan i april skrev MrMadhawk att Johan Alm var på väg tillbaka till Skellefteå och nu ska backen ha skrivit på ett kontrakt, enligt Norran. Men Alm själv vill inte kommentera uppgifterna. Alm har de två senaste säsongerna tillhört Nashvilles organisation, men han fick aldrig chansen i NHL.

…men han lämnar för NHL
Tim Heed blev utsedd till SHL:s bästa back säsongen 2014/15 och den gångna säsongen blev det 23 poäng för den offensivt skicklige backen. Och det resulterar i ett kontrakt med San Jose Sharks, enligt fler medier. Ännu en back som lämnar Skellefteå alltså.

Edblom vänder hem
Efter flera tunga tapp – här är en positiv nyhet för Modofansen. Pär Edblom har skrivit på för klubben. Efter elva år i andra klubbar återvänder 31-åringen till Övik.
– En kille med stort Modohjärta, säger sportrådets Ulf Ödmark.

Från Björklöven till Almtuna
William Quist lämnar Björklöven, men han går inte till SHL, som kanske många trodde. I stället skriver MrMadhawk att Quist är klar för allsvenska konkurrenten Almtuna.
Samtidigt har Björklöven värvat Cody Murphy från Västerås.

Landslagsman på väg till Malmö
Malmö har redan värvat Konstantin Komarek, och nu är ännu en österrikisk landslagsman nära en övergång. Enligt MrMadhawk är Lukas Haudum, 19, på väg till klubben.
Haudum har de två senaste säsongerna spelat i Södertäljes J20-lag.

Gilla Sportbibeln om du också älskar hockey.