Hockey-silly: Skellefteåduo och guldhjälte på väg till NHL.

Ratad Malmöforward går till Färjestad, Skellefteåduo är på väg till NHL och Leksand värvar från Brynäs. Det händer mycket i silly season just nu – och här de hetaste ryktena och övergångarna den senaste tiden.

Ratad av Malmö – klar för FBK
Björn Svensson vann den interna skytteligan i Malmö, men det räckte inte för att få ett nytt kontrakt, men Svensson blir kvar i SHL. 29-åringen kommer nämligen att spela i Färjestad kommande säsong.

Brynäs värvar från Leksand
Att Sondre Olden skulle vara på väg till Leksand har det spekulerats om ett tag, men nu är övergången officiell. Den 23-årige norrmannen har skrivit på ett tvåårskontrakt. Olden gjorde förra säsongen sex poäng på 40 matcher för Brynäs.

Mästarna värvar från Hockeyallsvenskan
Erik Nyström gjorde succé i Pantern den gångna säsongen. Han gjorde 37 poäng och med sina +23 hade han näst bäst plus/minus-statistik i hela Hockeyallsvenskan. Nu är 22-åringen klar för Frölunda. Nyström har skrivit på ett tvåårskontrakt.

SHL:s bäste back på väg till NHL
Nicklas Burström har en imponerande säsong bakom sig i Skellefteå och han belönades med Salming Trophy, priset som SHL:s bäste back. Nu skriver Norrans hockeyblogg att ”flertalet NHL-klubbar är intresserade av att skriva kontrakt med Burström”.

Sharks jagar SHL-back
Mer Skellefteå. Det är inte bara Burström är på väg till NHL, även Tim Heed kan lämna Skellefteå för spel i världens bästa liga. Enligt Norran är San Jose Sharks intresserade av Skellefteåbacken.

Guldhjälte jagas av Blackhawks
Lasse Johansson imponerande under den gångna säsongen och nu är målvakten på väg att ta nästa kliv i sin karriär. Frölundamålvakten är nära att skriva kontrakt med Chicago Blackhawks, skriver GP:s hockeybloggare Johan Rylander.

LasseJohanssonFrolunda

Gilla Sportbibeln om du vill ha fler SHL-artiklar i ditt Facebook-flöde.