Hockey-Silly: Legendar nära Växjö och storstjärnan lämnar SHL.

Han har vunnit fem SM-guld med Färjestad – men nu är Jörgen Jönsson på väg till Växjö.
FBK-ikonen uppges bli ny assisterande tränare i mästarklubben nästa säsong.
Här är de hetaste silly-ryktena i svensk hockey just nu.

FBK-legendar på väg till Växjö
Jörgen Jönsson, med två OS- och VM-guld samt fem SM-guld på meritlistan, är på väg till Växjö. Bloggaren MrMadahwk var först med att skriva att FBK-ikonen var aktuell i rollen som assisterande tränare. Även Smålandsposten har uppgifter på att Jönsson är på väg till den regerande mästarklubben.

Storstjärnan lämnar
Här är ett tungt besked för alla Djurgårdsfans: Den norske poängkungen Patrick Thoresen bekräftar på Twitter att det inte blir spel i DIF nästa säsong ”Nu går färden vidare. Kanske ses vi igen”, skriver han. Var Thoresen ska spela nästa år är inte officiellt.

LHC värvar ännu en Växjöback
Tidigare har vi skrivit om att LHC har gjort klart med Niclas Lundgren – och östgötarna fortsätter på den inslagna vägen. Enligt Expressen lämnar även Eddie Larsson Växjö för spel i Linköping nästa säsong.

LHC-forward till Malmö
Det har varit på gång ett tag och nu är det officiellt: Nichlas Hardt, 27, återvänder till Malmö. Dansken, som spelade i Malmö mellan 2008 och 2011, har spelat de två senaste säsongerna i Linköping, men nu blir det alltså Malmö igen. Kontraktet är skrivet på tre år.

Färjestad intresserad av norsk stjärna
Mathis Olimb gjorde succé i Frölunda och kan vara på väg tillbaka till Sverige. För NWT bekräftar Färjestads sportchef Leif Carlsson att de är intresserade av norrmannen. Även Linköping har nämnts som en kandidat till Olimbs underskrift.

Gilla Sportbibeln om du också älskar hockey.