Hockey-silly: Hjälten blir ny tränare, poängkungen lämnar och amerikan som första nyförvärv.

Skellefteå tappar två viktiga spelare. Både förstemålvakten Markus Svensson och poängkungen Patrik Zackrisson lämnar laget. Samtidigt står det klart att en av klubbens kvalseriehjältar för tio år sedan blir lagets nye tränare.

Här är de hetaste silly-händelserna i svensk hockey de senaste dygnen.

Hit flyttar Skellefteåmålvakten

Markus Svensson vann Honken Trophy som SHL:s bäste målvakt – och nu har 31-åringen hittat en ny klubb. Svensson går till KHL och Spartak Moskva.

…och även Zackrisson lämnar Skellefteå

Efter två raka silver lämnar Patrik Zackrisson Skellefteå. 29-åringen, som gjorde 48 poäng under grundserien, har skrivit på för Lugano, där han blir lagkamrat med Linus Klasen och Tony Mårtensson. Zackrisson har skrivit på ett tvåårskontrakt.

Han tar över efter Wallson

Mer Skellefteå. För tio år sedan var Fredrik Öberg med och spelade upp Skellefteå i SHL. Han gjorde då 47 poäng på 42 matcher. Nu är Öberg klar som ny tränare i klubben. Bert Robertsson, Stefan Klockare och Stefan Holm är övriga Skellefteåtränare nästa säsong.

Hultström klar för NHL

Linus Hultström har gjort succé i Djurgården och det har länge varit snack om att den offensiva backen ska till NHL – och nu är det klart. Florida Panthers skrev under tisdagen på sin hemsida att Hultström har skrivit på för klubben.

Rögle värvar amerikan

Rögles första nyförvärv till nästa säsong är Bryan Lerg – en 30-årig amerikan som har åtta NHL-matcher med San Jose på meritlistan. Lerg var kapten i AHL-laget San Jose Barracuda den senaste säsongen och gjorde 51 poäng på 64 matcher. ”En karaktärsspelare”, säger sportchefen Anders Carlsson.

BryanLergRogle

Bergfors till Linköping

Linköping ser starka ut till nästa säsong – och inte minst efter deras senaste värvning Niclas Bergfors. 29-årige Bergfors har de fem senaste säsongerna spelat i KHL, men han har även gjort 173 NHL-matcher. Kontraktet gäller i två år.

”Honken” förlänger

Johan Holmqvist var en stor anledning till att Karlskrona höll sig kvar i SHL. På fem kvalmatcher mot AIK hade ”Honken” 96,1 i räddningsprocent och nu är det klart att 37-åringen spelar i KHK även nästa säsong.

Gilla Sportbibeln om du också älskar hockey.