Hockey-silly: Floppvärvningen ryker, stjärnan bryter kontraktet och poängkungen lämnar.

Hockey-silly: Floppvärvningen ryker, stjärnan bryter kontraktet och poängkungen lämnar.

HV71 skrev ett tvåårskontrakt med Ryan O’Byrne, men han motsvarade inte förväntningar och nu sparkar klubben floppvärvningen.
– Ryan kom inte riktigt upp i den nivån vi förväntade oss under förra säsongen, säger sportchefen Johan Hult i pressmeddelande.

Samtidigt ryktas det om att Mattias Ritola ska bryta sitt kontrakt med Skellefteå och att Malmömålvakten Jonas Gunnarsson är på väg till NHL. Här är de senaste sillynyheterna kring svensk hockey.

Lasch på väg till KHL
Ryan Lasch, 29, ser ut att vara på väg bort från Frölunda. Kontraktet har gått ut och enligt heshootshescores.com är Lasch nära att skriva på för Avtomobilist Jekaterinburg. Lasch vann poängligan i grundserien och kom två i slutspelets poängliga.

Ritola på väg att bryta kontraktet
Mattias Ritola skrev på ett tvåårskontrakt med Skellefteå inför den gångna säsongen, men nu är han på väg bort från klubben, enligt Norran. Tidningen skriver att Ritola och Skellefteå troligen kommer att bryta kontraktet. Enligt MrMadhawk ska VM-spelaren vara på väg till schweiziska Fribourg-Gottéron.

HV-back sparkas
Ryan O’Byrne skrev inför den gångna säsongen på ett tvåårskontrakt, men det kommer inte att fullföljas. Under måndagen meddelades att O’Byrne och HV går skilda vägar.
– Ryan kom inte riktigt upp i den nivån vi förväntade oss under förra säsongen. Det är en tuff konkurrens på backsidan och vi kommer inte kunna erbjuda den speltiden som han vill ha, säger sportchefen Johan Hult i ett pressmeddelande.

Klart: Karlsson till KHK
Det har snackats om det ett tag, men nu är det offentligt: Den förre HV71-backen Mattias Karlsson lämnar KHL för spel i Karlskrona. Karlsson har skrivit på ett tvåårskontrakt.

Gunnarsson på väg till NHL
Jonas Gunnarsson imponerade i Malmös mål den gångna säsongen. 24-åringen hade över 91 i räddningsprocent, men kan nu vara på väg bort från klubben. Enligt Sydsvenskan ska det finnas NHL-intresse för Gunnarsson.

Frölunda intresserat av Nihlstorp
Om Jonas Gunnarsson skulle försvinna till NHL skriver Sydsvenskan att Cristopher Nihlstorp skulle kunna vara en ersättare. Men enligt GT är även Frölunda intresserat av Växjös guldmålvakt.
Nihlstorp har hunnit bli 32 år och hade 91,4 i räddningsprocent i slutspelet den gångna säsongen.

Djurgårdsspelare till Björklöven
Tobias Hage, 24, gjorde den gångna säsongen 31 matcher med Djurgården och gjorde på dessa fyra poäng (1+3). Nu är han klar för allsvenska Björklöven.
Kontraktet är skrivet 1+1 år.

Sandberg till Tingsryd
Tingsryd förstärker på målvaktssidan. Tim Sandberg, som tidigare har spelat i Örebro, Södertälje och Karlskrona, är klar för nästa säsong.
– Vi har letat en målvakt som håller hög allsvensk klass, så det känns jättebra, säger tränaren Magnus Sudquist till Smålandsposten.

RyanObyrne

Gilla Sportbibeln om du också älskar silly season.