Hetaste ryktena inför trejd deadline: Här är 5 NHL-stjärnor som kan byta klubb

NHL Trade Deadline närmar sig med stormsteg.
Den 25 februari är den sista dagen organisationerna kan byta spelare och eventuella draftpicks.
Här är de fem spelare det pratas allra mest om nu.

NHL Trade Deadline brukar bjuda på flera överraskningar och trejder varje år. Genom åren har flera stjärnor bytt klubb under de sista självande timmarna och efter deadline är klar kan lagen inte göra någonting förrän i sommarens NHL-draft.

NHL-spelare som kan trejdas

Flera svenskar har ryktats vara på väg till nya NHL-klubbar, bland dessa Gustav Nyquist och André Burakovsky. Samtidigt finns det flera stjärnor som kan komma att byta klubb inom de närmsta veckorna.

Wayne Simmonds

Philadelphias målmaskin Wayne Simmonds är en av de hetaste spelarna till att byta klubb innan trejd deadline. Forwarden blir free agent i sommar och är inte bunden till något kontrakt, något som gör att samtliga NHL-lag kan höra av sig med kontraktsförslag utan att Philadelphia får förtur.

Wayne Simmonds. Foto: Bildbyrån

Under sina åtta senaste säsonger, alla  i Flyers, har Simmonds stått för totalt 90 mål i powerplay. Det slår endast Alexander Ovechkin i hela ligan med sina 141 mål. Här snackar vi en spelare som många lag kan ha nytta av, men frågan är hur mycket ”Philly” vill ha för att släppa sin forward.

Matt Duchene

I november trejdade Colorado en av sina främsta stjärnor i Matt Duchene till Ottawa. Nu, drygt ett år senare, kan kan kanadensaren vara på väg bort igen.

Även Duchene är fri att välja och vraka mellan anbud i sommar och det nuvarande kontraktet värt sex miljoner dollar per säsong lär stiga rejält i och med nästa förhandling. Det återstår att se om Ottawa väljer att försöka förhandla med kanadensaren om ett nytt kontrakt – eller väljer att trejda bort en av sina största stjärnor. TSN-experten Darren Dreger menar att en ny potentiell klubbadress kan bli Winnipeg.

Artemi Panarin. Foto: Bildbyrån

Artemi Panarin

En av den närmsta månadens absolut hetaste spelare gällande trejdrykten kommer vara Artemi Panarin.

Ryssens agent Dan Milstein har i ett uttalande bekräftat att man inte kommer förhandla med Columbus om ett nytt kontrakt förrän efter säsongen. Det kan i som i sin tur kan leda till att han trejdas redan innan deadline den 25 februari.

https://twitter.com/HockeyAgent1/status/1090025846574927876

Duncan Keith

Chicago Blackhawks är inte ett av lagen som räknas ha en chans på Stanley Cup eller ens slutspel. Uppgifter till TSN gör gällande att klubben kommer prata med Duncan Keith huruvida han kan tänka sig att trejdas bort innan den 25:e februari.

Backen är inne på sin 14:e säsong i Blackhawks, klubben han också draftades av, så räkna med att han själv har en säg i sin egen framtid. Keith har fortfarande fyra år kvar på sitt kontrakt värt 5,5 miljoner dollar per säsong. Trots sina 35 år kan det här bli en spelare som höjer ett lags defensiv rejält och kanske blir det en ny klubbadress redan inom de närmsta veckorna.

Andre Burakovsky

André Burakovskys framtid i Washington Capitals är osäker. Svensken sägs inte vara nöjd med sin roll i mästarlaget och kan vara på väg att trejdas bort inom de kommande veckorna.

André Burakovsky/Bildbyrån

Vancouver sägs vara en potentiell klubbadress för forwarden. Washington ska dock enligt flera uppgifter begära alldeles för mycket för sin svenske spelare.

Det återstår att se huruvida Elias Pettersson kan få en ny svensk lekkamrat i fortsättningen.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Mika Zibanejads mäktiga hattrick i natt – avslutade med läckert konstmål

Niklas Wikegårds toksågning av SHL – här är reglerna han vill ändra på

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);