Henrik Lundqvists nya besked efter hjärtfelet – ska nu opereras: ”Har ett berg att bestiga”

Henrik Lundqvist har ett hjärtfel och stoppas från spel kommande säsong.
Nu meddelar han att operation väntar.
”Vi alla har våra berg att bestiga”, skriver han.

Henrik Lundqvist har sedan i somras sett fram emot sin första säsong någonsin i NHL i ett annat klubblag än New York Rangers. Den svenske stjärnmålvakten blev efter den föregående säsongen utköpt av klubben han tillbringat de senaste 15 åren i, och skrev i stället på för Washington Capitals.

Lämnat klubben

Där var Lundqvist tänkt att på allvar kämpa om förstaspaden i laget, som enligt många är en av favoriterna till att ta hem Stanley Cup kommande säsong. Men efter månader av förberedelse så kom ett enormt chockbesked för Lundqvist redan innan säsongen startade.

Henrik Lundqvist, NHL
200529 New York Rangers Henrik Lundqvist under en intervju den 29 maj 2020 i Göteborg. Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN / kod DA / 595003

Det påträffades ett hjärtfel på Lundqvist, och det stod direkt klart att han omedelbart lämnar Washington Capitals, utan att ha gjort en enda match.

”Det har varit en väldigt känslosam vecka för mig och min familj. Jag vill bara uttrycka min tacksamhet för allt stöd från alla inom ligan och från människor överallt”, skrev han efter beskedet.

Nya beskedet

Hur Lundqvists framtid ser ut vet ingen riktigt, och när – eller ens om – han kan vara tillbaka till hockeyn vet ingen. Men nu står det åtminstone klart att han ska opereras.

”De senaste tre veckorna så har mitt fokus gått från träning och den kommande säsongen till min hälsa och vad jag kan och inte kan göra. Jag har fått tid till en hjärtoperation nu”, skriver han, samtidigt som han berättar att det rör sig om ett aortaklaffbyte.

Henrik Lundqvist, New York Rangers
171221 Rangers målvakt Henrik Lundqvist under ishockeymatchen i NHL mellan New Jersey Devils och New York Rangers den 21 december 2017 i New Jersey. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87572

Lundqvist menar samtidigt att han ser ljust på tillvaron, trots omständigheterna.

”Vi alla har våra berg att bestiga. Jag håller mig positiv och siktar på att återhämta mig”, skriver han.”

Få våra nyhetsbrev!