Henrik Lundqvists första ord – efter alla rykten om flytt från New York: ”Jag vet att…”

Han har ryktats bort hela vintern.
Men efter en högdramatisk trade-deadline så är Henrik Lundqvist kvar i New York Rangers.
– Jag vet att det varit mycket surr, min situation har ju förändrats mycket sista två månaderna, säger målvaktsstjärnan till Aftonbladet.

Henrik Lundqvist genomgår just nu karriärens tyngsta period. Svensken har petats från Rangers-målet, och har vissa matcher under vintern till och med suttit på läktaren.

”Vet inte hur det kommer bli”

Det har därför florerat rykten om att svensken, för första gången under karriären, ska testa spel i en annan NHL-klubb, men för det att hända så behövde han själv godkänna. Men efter en högdramatisk trading deadline går det nu att slå fast att svensken tillhör Rangers åtminstone till i sommar.

Henrik Lundqvist, New York Rangers
171221 Rangers målvakt Henrik Lundqvist under ishockeymatchen i NHL mellan New Jersey Devils och New York Rangers den 21 december 2017 i New Jersey. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87572

Han har sedan ytterligare ett år kvar på sitt kontrakt, men framtiden är, med tanke på situationen, högst osäker.

– Mitt fokus just nu är bara på att träna hårt och vara redo när jag får chansen. Vet inte hur det kommer bli resten av säsongen. Jag ser det kortsiktigt och har så gjort ganska länge, säger Lundqvist till Aftonbladet.

Första orden om ryktena

Lundqvist var också medveten om ryktena som florerade kring honom, där Carolina Hurricanes och Colorada Avalanche framför allt pekades ut som troliga destinationer.

– Jag vet att det varit mycket surr, min situation har ju förändrats mycket sista två månaderna. Jag har haft kontinuerliga diskussioner om min roll med ledningen under de två år denna rebuild-process pågått och det är något vi kommer diskutera igen efter denna säsongen. Mer än så har jag inte att säga om situationen just nu, säger han.

New York Rangers goaltender Henrik Lundqvist (30) watches from the bench during the second period of the team’s NHL hockey game against the San Jose Sharks, Saturday, Feb. 22, 2020, at Madison Square Garden in New York. (AP Photo/Mary Altaffer)

Såväl Henrik Lundqvist och New York Rangers menar att rollen inte är optimal för Lundqvist, speciellt med tanke på hans historia och lön, men att samtal om framtiden kommer ske först efter säsongen.

– Henrik har varit ett riktigt proffs genom allt det här. Jag tror att vi kommer sätta oss ner och prata om det, det är bara rättvist mot Hank och hans familj, och mot oss själva. Det finns inte mycket att säga om det, säger lagets president John Davidson till New York Post.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!