Henkes stormatch i natt – som visar hans enorma vinnarskalle: ”Det är beundransvärt”

För första gången på hela 802 NHL-matcher fick Henrik Lundqvist vakta målet – i en helt betydelselös match.
Men trots det så storspelade Henke med hela 30 räddningar.
– Det är beundransvärt att han ger allt ändå, säger tv-kommentatorn Colby Armstrong i NBC Sports.

New York Rangers är helt borta från Stanley Cup-slutspelet och i natt mötte man Washington Capitals på bortaplan i en helt betydelselös NHL-match. Det är faktiskt första gången i hela Henrik Lundqvists 802 matcher långa NHL-karriär som en match inte betyder något.

Lundqvist hyllas stort

Men som den otrolige idrottsman han är så plockade svensken ändå fram sin vinnarskalle under målvaktsmasken. Och levererade en stormatch i kassen.

Henke var Rangers bäste spelare på isen och räddade 30 skott mot topplaget Capitals för att ta matchen till förlängning, däribland även en straffräddning. Men trots att Rangers föll i förlängningen så hyllas ändå Lundqvist stort i Nordamerika.

”Han är ett proffs”

Just i den här unika situationen utan slutspelshopp.
– Det kan inte vara lätt för honom att plötsligt vakta kassen efter alla år i Rangers och matchen inte betyder något. Men Lundqvist är ett proffs och visade än en gång att han ger allt i alla lägen när han ställer sig i kassen, sa före detta NHL-spelaren Ken Daneyko hos NHL Network.
– Lundqvist har aldrig varit i den här situationen tidigare under sina 13 säsonger i NHL att laget inte haft något att spela för. Det är beundransvärt att han ger allt ändå, sa en annan före detta NHL-spelare och numera tv-expert, Colby Armstrong, i NBC sports.

Ny poäng för Lias Andersson

För de andra svenskarna på isen blev det två assist för Nicklas Bäckström, ett mål för André Burakovsky och ytterligare en assist för unge Lias Andersson.

Se highlights från matchen här:

Dela artikeln för att hylla otrolige Henrik Lundqvist!

LÄS MER: Henrik Lundqvist om märkliga situationen i New York Rangers: ”Det stör mig”

Henrik Lundqvists 5 bästa räddningar – i NHL-karriären