Henke utsedd till en av världens bäst klädda: ”De gjorde narr av mina kostymer”

Nu får Henrik Lundqvist det erkännande han alltid längtat efter.
I alla fall vad gäller hans klädstil.
”Henke” har utsetts till världens sjätte bäst klädda idrottsperson av Sports Illustrated.

Henrik Lundqvist är en idrottsstjärna ut i fingerspetsarna. På isen har han dominerat i NHL över tio år hos New York Rangers och vid sidan av isen har han varit en stilikon lika länge.

Nu får han äntligen sitt erkännande. Sportmagasinet Sports Illustrated har rankat hela idrottsvärldens bäst klädda och där kliver VM-guldhjälten in på en mycket fin sjätteplats.

Men det har varit en lång väg – och kamp – från när han kom till New York från Sverige 2005 och blev utskrattad av sina nya lagkamrater.
– Det är stor skillnad nu jämfört med hur det var för tolv år sedan när ja kom hit. Hockey är väldigt gammaldags och traditionell när det kommer till allt runt själva sporten, säger Lundqvist till tidningen.
– När jag kom hit så minns jag att alla d äldre spelarna gjorde narr av mina kostymer, mina smala slipsar och tajta jeans. Nu håller det på att ändra sig lite med de yngre killarna. De bryr sig lite mer om mode.

Allra högst upp på listan toppar NBA-stjärnan Russel Westbrook framför välklädda namn som Roger Federer, LeBron James, Serena Williams, Lewis Hamilton, P.K. Subban, Maria Sjarapova, Cristiano Ronaldo m.fl.

LÄS MER: 12 anledningar till varför Henrik Lundqvist är helt talanglös.