Henke Lundqvist avslöjar: Därför är han INTE ”King Henrik” hemma

Henrik Lundqvists kärlek till hockeyn har nog inte undgått någon men i hemmet är det andra tongångar.
– Just nu är hockeyn fienden därhemma, säger han till Göteborgs-Posten.

Efter att ha varit en stor anledning till det svenska VM-guldet i våras befinner sig Henrik Lundqvist just nu på semester i Göteborg. I en intervju med Göteborgs-Posten delar han med sig av hur det kändes när guldet bärgades.
– Jag tror alla har upplevt en liknande känsla. Att man har presterat på hög nivå under största press och all adrenalin och glädje som sköljer över en. Alla hoppar ut på isen och skriker och det här var något jag drömt om att göra sedan jag var liten grabb.

Lundqvist har sedan han flyttade till New York som 23-åring växt ut till att bli en av världens bästa målvakter. Dessutom har han blivit tvåbarnspappa till Charlise och Juli, fem och två år.
– Jag vet inte om de vill syssla med hockey eller vad de vill göra. Just nu är hockeyn fienden därhemma. De tycker att den tar lite för mycket tid och att jag är borta för mycket, säger han till tidningen.

Döttrarna har heller inte riktigt greppat än att deras pappa för övriga New York-bor är ”King Henrik”.
– Haha, nej de har de inte fattat. Den äldste börjar förstå varför folk kommer fram och så, oftast kring matcherna. Men det kan bli en del frågor om varför folk tar bilder men de kommer förstå mer och mer. Sen vet jag inte om de tycker det är roligast att äta godis i green-room eller om det är att kolla på själva matchen. Men de gillar det och det är kul, säger Lundqvist.

LÄS MER: Tränaren imponerad av svensken – som ökat chanserna till NHL-spel i höst