Hemligheten bakom tidernas mest episka slutspelsskägg.

Hemligheten bakom tidernas mest episka slutspelsskägg.

I natt inleds Stanley Cup-finalen i bäst av sju matcher. San José Sharks och Pittsburgh Penguins gör upp om åtråvärda pokalen och inför handlar det mesta i amerikanska medier om en sak: Skägg.

Därför att veteranen Joe Thornton har odlat ett majestätiskt praktskägg. Som alla vill veta mer om. Till och med motståndarna som har dragit i skägget för att se om det är äkta.
– Min bror John har alltid haft stort skägg. Så jag gick lite i hans och ”Burnsies” fotspår. Jag har två mentorer som har större skägg än mig, berättar Thornton inför finalspelet enligt Yahoo Sports.
”Burnsie” är San José-lagkamraten Brent Burns som har väglett Thornton för att få sin skäggväxt till den imponerande storlek det är i dag.
”Likt en jedi till sin lärling, har han fört vidare sina kunskaper till Thornton”, beskriver Yahoo Sports det.
– ”Burnsie” har hjälpt mig, han förser mig med alla oljor och kammar. På morgonen måste man olja in det och kamma det. Och även igen på kvällen måste man ha lite mer olja och kamma igen. Det ser fint ut men det är hårt arbete bakom, säger Thornton om pälsen i ansiktet.

Här berättar Brent Burns om sitt jätteskägg:

Thornton erkänner att han själv inte ser bättre ut i skägg men att det finns en som verkligen älskar hans skägg.
– Vi har en ny katt som hela tiden sätter sina tassar i skägget. Annars tycker jag inte att det är särskilt fint, säger han och erkänner att det kan ryka snart.
– Det är från dag till dag. Jag skulle kunna komma i morgon och då är det borta. Eller så kommer ni se mig om 10 år och det är fortfarande kvar.

San José Sharks-fansen hoppas nog på det senare alternativet för tanken att se Joe Thornton lyfta Stanley Cup-pokalen med det där jätteskägget lär nog smälta alla hjärtan.

LÄS MER: Thornton står för NHL-slutspelets sjukaste framspelning.

JoeThorntonJatteskagg

Gilla Sportbibeln om du också älskar slutspelshockey – med skägg.