Här urartar pojkmatchen totalt – spelare och tränare i blodigt slagsmål

Här urartar pojkmatchen fullständigt – spelare och tränare i blodigt slagsmål

Pojkmatchen mellan ryska Rus och slovakiska Banska Bystrica slutade i fullständig kalabalik.
Både spelare och tränare var med om ett tio minuter långt slagsmål och polis tvingades ingripa, rapporterar ryska Sport-Express.

Det var under U16-turneringen i ryska Mogilev som det skulle spåra ur totalt. Matchen mellan de två förhandsfavoriterna, ryska Rus och slovakiska Banska Bystrica, varade endast i tolv minuter när ett stort slagsmål bröt ut.

Två tränare började knuffa på varandra, och bara sekunder senare hade både spelarna och andra ledare gett sig in i vad som blev ett storskaligt slagsmål.

Spelare och ledare i slagsmål: ”Ett blodbad”

Rus tränare Vasily Zakrevsky var på väg att ta sitt lag in i omklädningsrummet efter att matchen utvecklats till ett ”blodbad”, berättar turneringsarrangören Artem Voronov.

Då urartade det totalt.
– En av de slovakiska spelarna åkte fram till motståndarnas bås och gjorde obscena gester med sin klubba. Då tappade ryssarna tålamodet och det ledde till en uppgörelse som eskalerade till ett slagsmål, säger Voronov till Sport-Express.

Skakade hand efter bråket

Det storskaliga slagsmålet kunde avstyras efter 10 minuter och polis på plats ingrepp snabbt.

Rus tränare togs med till polisstationen och förhördes fram till klockan fyra på morgonen.
– Det intressanta var att alla skakade hand efter slagsmålet och bråket glömdes snabbt bort. Vi beslutade ändå att matchen inte skulle spelas klart, för att undvika en massslakt, säger Voronov till Sport-Express.

Huruvida lagen kommer få ytterligare påföljder efter det inträffade är oklart. Men Voronov konstaterar att de som arrangören inte kunde ha handlat annorlunda.
– Det är heta känslor på isen och hos killarna, tävlingsdjävulen kokar i dem och ingen vill ge upp. Det är svårt att sätta stoppa för slagsmål helt och hållet och olika sorters provokationer. Det är nästan omöjligt, det är hockey, säger han.

LÄS MER: Jätteilskan efter tacklingen som alla pratar om i natt – här hånler NHL-busen efter knocken 

https://www.youtube.com/watch?v=bZdCAFOn8qM