Här urartar landskampen totalt – med årets galnaste slagsmål

Kanada och Ryssland har inga vänskapliga relationer när det kommer till hockey. Det fick hockeyfansen på plats i Sotji bevittna igår när de båda nationernas spelare hamnade i en massiv fight på isen.

Sotji Hockey Open är en turnering som inte fått speciellt mycket uppmärksamhet. Trots det ses turneringen nu som ”för-OS”, där framför allt Kanada testar spelare i vad som ska bli det officiella laget till OS i Pyeongchang 2018. Laget började med vinst mot KHL-laget HK Sotji – och under gårdagen ställdes man mot värdnationen Ryssland, ett möte som skulle bli rejält stökigt.

I slutet av den andra perioden delade kanadicken Maxim Noreau, till vardags i schweiziska Bern, ut en smäll mot en ryss vilket inte alls uppskattades Plötsligt hade ”för-OS”-matchen förvandlads till rena rama gatuslagsmålet – där till och med domarna hade svårt att kontrollera situationen. Ryssland vann till slut matchen med 3-2. På isen för Kanada fanns bland andra Frölundas Jonathan Sigalet och Brynäsforwarden Kevin Clark, men vi tvivlar på att de någonsin kommer få uppleva ett liknande bråk i SHL.

LÄS MER: Är det här den märkligaste hockeytacklingen ni någonsin sett?

Se det galna bråket här:
 
https://youtu.be/Fxqv_C6H0o0?t=5m48s