Här totalsågar Wikegård SHL-stjärnornas agerande inför rysaravslutningen: ”Jag hade bänkat dem”

Färjestad vann det stekheta mötet mot HV71 i SHL:s sista grundserieomgång efter 4-3 på straffar. 
Men Niklas Wikegård var inte nöjd med att rivalerna Dick Axelsson och Robin Figrens pratade med varandra på uppvärmningen.
– Det där går så bort för mig så det är löjligt, sa han i C More-studion.

 

Färjestad och HV71 möttes i en mycket viktig match för tabellplaceringarna inför slutspelet. Och det var Färjestad som drog det längsta strået efter seger med 4-3 på straffar. Men det mesta av eftersnacket handlar inte om resultatet. I stället är det en incident som ägde rum före matchen, på uppvärmningen, som hamnade i centrum.

Wikegård ilska mot stjärnorna

Det var under uppvärmningen som de gamla lagkompisarna Robin Figren och Dick Axelsson satte sig ned bredvid varandra och småpratade. Den till synes vänskapliga stämningen mellan rivallagens spelare fick Niklas Wikegård att reagera starkt.
– Jag är superallergisk mot det, jag hade bänkat dem, sa han i C More-studion.

Men det är framför allt Axelsson som får den stora kritiken.
– Det här är typiskt Dick, något jag är allergisk mot. Han lägger sig ner med Figren som han känner sedan tidigare. Hade det här varit i Brynäs old school hade man aldrig fått byta om, aldrig fått komma ut och spela, sa han.

Och fortsätter.
– Dick Axelsson är ett problem. Den kanske skickligaste spelaren i SHL, han kan avgöra matcher och vara bäst i ligan, men han tänker på annat. Om han inte gräver djupare och tänker på sin egen drivkraft kan det bli tråkigt för Färjestad.

Håller du med Wikegård? Kommentera gärna artikeln på Facebook!

SM slutspel i Hockey 2018 – spelschema, resultat