Här manglar Ovechkin den finska stjärnan med en jättetackling

Här manglar Ovechkin den finska stjärnan med en jättetackling

Det delas ut diskutabla tacklingar i NHL varje vecka.
Men Alexander Ovechkins smäll i natt var så ren och perfekt att vi slipper den diskussionen den här gången.
För alla som gillar fysisk hockey är det här GULD.

Spelarna är större än någonsin och det går snabbare än någonsin. Dessutom är vår kunskap om hjärnskakningar betydligt större nu än tidigare i historien.

En fysisk sport

Så det är kanske inte så konstigt att vi ständigt hamnar i diskussioner om de våldsamma tacklingar som delas ut i NHL. Men hockey är en fysisk sport och när tacklingarna görs rätt och schysst, så är det en underbar del av spelet.

Washington Capitals left wing Alex Ovechkin, of Russia, hands the Stanley Cup to center Nicklas Backstrom, of Sweden, after the Capitals defeated the Golden Knights 4-3 in Game 5 of the NHL hockey Stanley Cup Finals Thursday, June 7, 2018, in Las Vegas. (AP Photo/John Locher)

En superstjärna som verkligen inte tvekar över att dela ut tunga smällar är Washington Capitals lagkapten Alexander Ovechkin. Genom karriären har han delat ut många klassiska tacklingar, som på landsmannen Evgeni Malkin i Pittsburgh och på Jaromir Jagr i OS.

Blev överkörd

I natt var det dags för en ny smäll. Den här gången var det Floridas finländske stjärna Alexander Barkov som fick känna på hur det känns att bli överkörd av ”Ovie”.

Barkov skulle dock resa på sig, komma tillbaka och få sista skrattet i den här matchen (kolla klippet en bit ned)

Här är tacklingen som blev kvällens snackis i NHL:

Florida, som var utan seger innan den här matchen, stod för en makalös upphämtning i natt och tog matchen till straffar.

Där är Barkov en av ligans absolut främsta och han gjorde inget misstag:

Florida tog alltså första segern för säsongen i natt. Nu är Detroit Red Wings enda laget utan seger i NHL.