Här kliver superprofilen ut på läktaren under SHL-matchen – och får hela arenan att bua

Han har inte spelat i SHL sedan 2012.
Men Christian Eklund rör fortfarande upp känslor på SHL-arenor.
”Älskar rivalitet”, skriver han på Instagram.

Christian ”Fimpen” Eklund är en superprofil i SHL-sammanhang, för sina mångåriga insatser i Djurgården. Den forwarden tillhörde Stockholms-klubben i hela elva säsonger, och blev en riktig publikfavorit i klubben.

Dök upp på arenan

”Fimpen” var en hårt arbetande spelare, som alltid satte laget före jaget, vilket ledde till att han snabbt blev riktigt uppskattad hos fansen. Men det ledde även till en hel del rivalitet.

200109 Djurgårdens William Eklund’s pappa Christian Eklund på läktaren under ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och HV71 den 9 januari 2020 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån

Och trots att han inte har spelat en SHL-match sedan 2012, då Djurgården åkte ur den högsta serien, så finns rivaliteten fortfarande kvar. Det bevisades inte minst när Eklund var på plats i Luleå för matchen mellan Luleå och Skellefteå.

”Älskar rivaliteten”

Eklund var där för att dela ut ett pris på läktaren – men så fort han syntes på jumbotronen så drog ett stort buropshav igång. Fimpen omfamnade dock situationen, och svarade med att sätta händerna bakom örat.

Foto: Skärmdump/Instagram

Samtidigt som han lämnade läktaren så skanderade hemmaklacken ”Vi hatar Djurgården”.

”Kul att man fortfarande är omtyckt i Luleå, så här glada blir dom när de ser mig på jumbotronen. Älskar rivalitet”, skriver han på Instagram.

Se klippet här:

Dela för att berätta vad du tycker om det här!