Här gör Linus Ullmark årets häftigaste räddning i NHL: ”Sjuk räddning”

Det är inte bara Rasmus Dahlin som imponerar i Buffalo.
I natt var det målvakten Linus Ullmarks tur att briljera – bland annat genom årets svettigast räddning i NHL.

Linus Ullmark gör sin fjärde säsong i Buffalos organisation och har nu etablerat sig som en av Sabres NHL-målvakter. Och frågan är om han inte är på väg att ta över förstaspaden från Carter Hutton.

Vann skotte med 12-2 i sista

För om Ullmark fortsätter spela som han gjorde i natt, borta mot Calgary, blir det svårt att flytta på svensken. Buffalo vann matchen med 4-3 i overtime, trots att Calgary öste på REJÄLT i sista perioden. Flames vann skotten med 12-2 sista 20 minuterna, men Ullmark storspelade.

Det var dock tidigare i matchen som Ullmark stod för något som måste vara den häftigaste räddningen i NHL det här året. Det börjar med att svensken hamnar bakom mål. Där tappar han pucken till en motståndare och lämnar målet vidöppet. Men man kan lugnt säga att han revanscherar sig.