Här chockas NHL-stjärnorna – av svenskens magiska straffvariant: "Är det här ens lagligt!?"

Här chockas NHL-stjärnorna – av svenskens magiska straffvariant: ”Är det här ens lagligt!?”

Hela NHL pratar om en svensk just nu: Mario Kempe.
Och det helt på grund av en enda anledning.
Svenskens otroliga straffvariant på försäsongen.

Mario Kempe har verkligen fått gå den långa vägen till världens bästa hockeyliga, NHL. Svensken var ändå över tidigt och testade på spel i kanadensisk ungdomshockey redan som 18-åring.

Men sedan flyttade Kempe hem igen till Sverige och tillhörde klubbar som Modo, Djurgården, Mora och Rögle. Fyra år senare blev det vidare till KHL och efter några säsonger där så kom äntligen drömbeskedet.

29 år och NHL-debut

Förra säsongen flyttade svensken till Arizona Coyotes och gjorde debut i NHL som 29-åring. Det blev totalt 18 matcher under debutsäsongen.

Inför nya NHL-säsongen pratar nu alla hockeyintresserade i Nordamerika om Mario Kempe och det av en enda anledning. För den helt otroliga straffvarianten som han visar upp på en försäsongsträning.

Mario Kempe
170825 All Stars Stockholms Mario Kempe under uppvärmningen inför träningsmatchen i ishockey mellan All Starts Stockholm och Djurgården den 25 augusti 2017 i Stockholm.
Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

Lillebror Adrian har lagt upp videon på Instagram där storebror visar upp oanade tekniska färdigheter och det har snabbt blivit en viral snackis i hockeyvärlden. Svenska hockeylirare som Filip Forsberg, Alexander Nylander, Mikael Backlund, Johan Larsson, Oscar Fantenberg och Axel Jonsson Fjällby gillar videon på Instagram och NHL-stjärnan Tyler Toffoli har kommenterat:
”Är det här ens lagligt!?”

Mario Kempes show

Även kanadensiska hockeysajten BarDown har skrivit om den häftiga straffvarianten.
”De allra mest genuina hockeyfansen blir förlåtna om de inte har hört talas om Mario Kempe, en 29-årig veteran som gjorde debut för Arizona Coyotes i fjol”, skriver BarDown.
”Låt oss se det här som en påminnelse för att även NHL-spelare som du inte känner till kan visa upp alla möjliga nya, tidigare oupptäckta och showaktiga drag”.

Se Mario Kempes drömstraff här:

Det är långt ifrån första gången som Kempe försökte sig på den konststraffen. Det ligger så klart MÄNGDER av träning bakom. Han försökte faktiskt med något liknande när Modo hade ispremiäre säsongen 2012/13. Det försöket fångades på video och hamnade så klart på Youtube. Den gången gick det dock inte lika bra.

Dela artikeln för att sprida det här magiska av Adrian Kempe!

LÄS MER: Svenske OS-backen i samtal med SHL-klubben – nära drömvärvning

Avslöjat: Här är de tio bästa spelarna på NHL 19 – en svensk på topplistan