Här BOMBAR NHL-svensken in första slutspelsmålet någonsin i natt – och lagkamrat Nylanders sköna pik

Han hade inte gjort mål på hela 1,5 år.
Men i natt bombade bokstavligen Rasmus Sandin in sitt första mål i Stanley Cup-slutspelet någonsin.
Projektilen innebar 3-1 när Toronto Maple Leafs besegrade Montreal Canadiens med 5-1.

Toronto Maple Leafs fick en mardrömsstart på Stanley Cup-slutspelet med förlust direkt mot Montreal Canadiens. Dessutom fick lagkaptenen John Tavares bäras ut på båt efter mycket otäcka scener på isen.

Toronto vann

I matchseriens andra möte i natt kom revanschen för Toronto. Även om det började illa igen när Montreal gjorde ledningsmålet efter bara åtta minuters spel.

Rasmus Sandin, NHL
200103 Rasmus Sandin of Sweden in the mixed zone after a practice session during the 2020 IIHF World Junior Championship on January 3, 2020 in Ostrava. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / 180171

Men därefter tog Maple Leafs över allt. Jason Spezza kvitterade till 1-1 och storstjärnan Auston Matthews gjorde 2-1 innan en svensk stal rubrikerna.

Svenska bomben

För i slutet av andra perioden fullständigt dunkade Rasmus Sandin in 3-1 med ett mäktigt slagskott. Och det var ett oerhört skönt mål för svensken som faktiskt inte hittat nätet på hela 1,5 år.

Det var dessutom en historisk fullträff för i sin andra slutspelsmatch någonsin gjorde Sandin karriärens allra första slutspelsmål.
– Rasmus Sandin kan verkligen skjuta hårt, det där var en bomb från hans klubba, utbrast förre NHL-spelaren och numera tv-experten Anson Carter i studion hos NBC Sports.

”Superglad”

Men det blev ändå nervöst för Montrealtränaren Dominique Ducharme begärde videogranskning för interference på målvakten Carey Price i samband med målet.
– Om jag ska vara ärlig så visste jag inte vad utmaningen handlade om, jag hoppades bara att de skulle döma mål, säger Sandin till nhl.com efter matchen.

Toronto Maple Leafs defenseman Rasmus Sandin (38) celebrates his goal against the Montreal Canadiens with Auston Matthews (34) during the second period of Game 2 of an NHL hockey Stanley Cup first-round playoff series Saturday, May 22, 2021, in Toronto. (Nathan Denette/The Canadian Press via AP) NSD107

Men till slut godkände domartemat målet och svensken fick jubla.
– Jag var lite nervös då jag inte har gjort mål på ett och halvt år, så jag blev superglad då de gav det, säger Sandin efter första fullträffen i ett NHL-slutspel.

William Nylander gjorde också mål för andra matchen på raken till 4-1 innan det sista 5-1-målet gjordes i tom kasse av Alexander Kerfoot. Efter matchen fick ”Lill-Nyllet” så klart en fråga om var lagkamraten Sandin fått sitt självförtroende ifrån.
– Mig. Det är jag som har lärt honom, svarar Nylander med ett leende.

Gillar du bomben av Rasmus Sandin? Dela artikeln och visa andra!

Se målet:

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */