Svenska äldreboendet får egen sportbar och spa: ”Får dricka öl och kolla hockey”

.

Att ta sig en öl framför hockeyn på äldreboendet? Ja, det kommer bli en verklighet i Gävle till nästa vår.
Omsorgsföretaget Attendo bygger ett nytt så kallat ”livsstilsboende” – som kommer inkludera en sportbar.
– Vill man dricka en öl och titta på en hockeymatch ska man få göra det, säger Eva Skytt på Attendo till Sportbibeln.

Ålderdomshem låter inte som ett boende där det förs särskilt mycket oväsen. Men i Gävle kan det komma att ändras till nästa vår.

Får sportbar – på ålderdomshemmet

Omsorgsföretaget Attendo bygger ett nytt så kallat ”livsstisboende” i Gävle. De som flyttar in kommer kunna ägna sig åt kulturella inslag så som musik och dans.

Bildkälla: Shutterstock

Men för den sportintresserade finns det kanske en ännu bättre aktivitet.

Inflytt våren 2020

I det nya huset, som just nu är under byggnation, kommer det inhysas både det ena och det andra men för den som är intresserad av sport lär det bli en jackpott.

På boendet kommer det finns en möjlighet att avnjuta en kall öl samtidigt som exempelvis Brynäs matcher rullas på TV:n.
– Vi kommer inte ansöka om att sälja en storstark men vi ska hitta ett sätt att möjliggöra för det. Exakt hur det kommer se ut har vi inte hunnit pratat om, säger Eva Skytt på Attendo till Sportbibeln.
– Vill man dricka en öl och titta på en hockeymatch ska man få göra det men det ska inte bli en bar på samma sätt som O’Learys.

Totalt byggs 102 lägenheter för totalt 108 personer och inflyttning är planerad till våren 2020.

Stort intresse

Äldreboendet kommer inte ansöka om något alkoholtillstånd för sportbaren och något utskänkningstillstånd har heller inte planerats.

Barhäng på äldreboenden är ingenting unikt för Gävle. På Nyhamnsgården har det tidigare bedrivits barkvällar och på norska Manglerudhjemmet jobbar man med både pub, restaurang och spa.

Nu är det alltså Gävles tur och intresset är stort.

Många hör av sig och frågar hur man går till väga för att flytta in i det nya äldreboendet och förutom sportbar kommer det finnas möjligheter till mängder av aktiviteter.

Boendet går under visionen ”Kultur & Nöje och Sport & Spa” där de äldre kommer kunna både dansa, bada bubbelpool och träna.

”Sportbaren ska inte stå tom”

Eller varför inte avnjuta en kall öl framför en hockeymatch?
– Det känns naturligt, man har en dialog kring vad som är viktigt. Vissa vill titta på Brynäs och vissa vill baka eller ta en promenad. Förutsättningarna ska hyllas och vi ska se till att ha matcher man kan titta på, säger Skytt till Sportbibeln.
– Det som är viktigt är att sportbaren inte ska stå tom, det ska vara aktivitet och det ska hända saker.

Spana in mer om det nya äldreboendet i Gävle här.

Dela artikeln om du också vill flytta in här!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);