Här är SHL-klubbens nya värvning – landslagsbacken klar

.

I går gjorde Rögle klart med Anton Bengtsson från HV71. 
Nu har klubben presenterat ännu en spelare. 
Det handlar om den norske landslagsbacken Erlend Lesund, närmast från Mora. 

Rögle BK bygger om i laget inför nästa säsong. Flera spelare har redan fått lämna, däribland landslagsmeriterade backen Johan Ahnelöv, amerikanen Ben Youds och forwarden Linus Sandin.

181230 Moras Michael Haga och Luleås Pontus Själin och Moras Erlend Lesund under ishockeymatchen i SHL mellan Mora och Luleå den 30 december 2018 i Mora.
Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Landslagsback klar

I går presenterade Rögle Anton Bengtsson, som närmast kommer från HV71. I dag kan fansen glädjas åt ännu ett nyförvärv.

Nu står det klart att Mora-backen Erlend Lesund kommer att representera Rögle de närmaste två säsongerna, det bekräftar klubben på sin officiella hemsida.

– Min första känsla när jag hörde om Rögles intresse var positiv, jätteroligt. Jag har bara positiva tankar kring föreningen och allt runt omkring, säger han till hemsidan.

”Älskar att tävla”

Den 24-årige backen, som representerat Norge i VM, beskriver sig själv som en ”defensiv pjäs som alltid gör sitt bästa för laget”.

Sportchefen Chris Abbott är mycket nöjd med värvningen.

– Han har en utmärkt arbetsmoral och älskar att tävla i varje situation. Dessutom har han erfarenhet av spel på den internationella scenen med sitt landslag vilket är värdefullt, säger han till klubbens hemsida.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Uppgifter: Succébacken klar för SHL-laget – nobbar spel i Brynäs