Här är SHL-klubbarna som leder årets silly season hittills

Sommaren är här och det betyder att hockeyns silly season är i full gång.
Men vilka har egentligen värvat bäst?
Här lyfter vi fram fem klubbar som har lyckats med sina värvningar så här långt.

Drygt fyra månader återstår innan SHL drar igång och just nu jobbar klubbarna frenetiskt för att förstärka sina trupper. En som de senaste åren imponerat under silly season är Växjös sportchef Henrik Evertsson – och det gav resultat i våras då Lakers relativt enkelt bärgade klubbens andra SM-guld på fyra säsonger.

Nu rustar konkurrenterna för att kunna utmana Växjö om guldet säsongen 2018/19 och här är de fem klubbar som vi tycker har värvat bäst så här långt i sommar.

Färjestad
Nyförvärv (urval): Markus Svensson, Robin Press, Daniel Viksten, Tomi Sallinen och Jesper Olofsson.
Kommentar: Målvaktssidan känns hyperintressant. Man var på jakt efter en toppmålvakt och lyckades landa Markus Svensson – starkt. I Svensson och Adam Werner, 21, från Björklöven, har de helt klart ett av ligans bästa målvaktspar. Daniel Viksten har gång på gång visat sig vara ett offensivt hot av högsta klass, Tomi Sallinen har gjort över 30 poäng under sina två tidigare SHL-säsonger och Linus Johansson har sina bästa år framför sig. FBK blir helt klart att räkna med i vinter.

Rögle
Nyförvärv (urval): Daniel Zaar, Mattias Sjögren, Leon Bristedt och Daniel Bertov.
Kommentar: Rögle hade det väldigt tungt förra säsongen – fram till att Abbottbröderna kom in och styrde upp saker och ting. Nu har de fått sätta sin egen prägel på laget och det känns som de har en uttänkt plan. Den viktigaste pusselbiten är Mattias Sjögren, som dessutom skrev på ett långtidskontrakt. Precis som Sjögren har Daniel Zaar ett förflutet i klubben och han hoppas få det att lyfta efter en halvtung säsong i Malmö. Krydda det med exempelvis Leon Bristedt, Daniel Bertov och den poängstarke backen Kodie Curran och Rögle känns betydligt mer intressant än förra säsongen.

HV71
Nyförvärv (urval): Jonas Gunnarsson, Mikko Lehtonen, Joakim Andersson, Markus Ljungh och Simon Önerud.
Kommentar: När HV71 vann guld för två säsonger sedan var Simon Önerud och Mikko Lehtonen två av de största hjältarna. Nu är båda två tillbaka i klubben, och det är värvningar av absolut toppklass. Slipper Joakim Andersson skador är han en center att bygga en toppkedja kring och Markus Ljungh visade i slutspelet hur bra han är. Sedan får man inte glömma den slovakiske landslagsbacken Martin Fehervary, som imponerade stort i Oskarshamn förra säsongen.

Brynäs
Nyförvärv (urval): Joacim Eriksson, Niclas Lundgren, Niclas Andersén, Joel Kellman och Nicklas Danielsson.
Kommentar: Har fyra hemvändare i målvakten Joakim Eriksson (guldmålvakt i Skellefteå 2013), backen Niclas Andersén (SM-guld 2012), Joachim Rohdin (SM-guld 2012) och Nicklas Danielsson (VM-guld 2013). Där vet Brynäs vad man får, och sedan har man fått in ytterligare två spelare av högsta SHL-klass i den defensivt skicklige backen Niclas Lundgren, närmast från LHC, samt Joel Kellman, som två säsonger i rad nått 30 poäng i Karlskrona.

Frölunda
Nyförvärv (urval): Chay Genoway, Viktor Ekbom, Tim Söderlund och Patrik Carlsson.
Kommentar: Frölunda åkte ur redan i kvartsfinal förra säsongen, och nu gör göteborgarna en spännande satsning. Den kanadensiske landslagsbacken Chay Genoway tog brons i OS i år. Han har fyra säsonger i KHL bakom sig och tillsammans med underskattade Viktor Ekbom, närmast från Örebro, stärker han upp Frölundas backsida. Att de dessutom lyckades sno till sig skridskovirtuosen Tim Söderlund från Skellefteå är också ett styrkebesked. Han kan mycket väl ta nästa steg i utvecklingen den här säsongen. I Patrik Carlsson får de in en väldigt nyttig center.

Dela artikeln för att säga om du håller med eller inte!

LÄS MER: Stjärnan lämnar Leksand efter SHL-missen – nu klar för konkurrenten

Här urartar SHL-klubbens träning fullständigt – med monstertackling