Här är ruggiga smällen i rivalmötet som delar hockey-Sverige just nu

Oskarshamns Martin Fehervary blev tacklad av Västerviks Joakim Englund. En tackling som fick IOK-tränaren att rasa – och Per Ledin att se rött.

Det var under det Hockeyallsvenska derbyt mellan Oskarshamn och Västervik som händelsen inträffade. Den slovakiske 18-åringen Martin Fehervary var på väg in i offensiv zon när han efter en lätt knuff blev tacklad framifrån av Västerviks Joakim Englund.

Fehervary bröt näsan i situationen men Englund klarade sig utan straff.
– Jag förutsätter att det kommer att bli en avstängning i efterhand. Ska domarna inte plocka den typen av utvisningar så får vi plocka in fighters till lagen. Men det kanske är det folk vill se, säger Björn Hellkvist till Barometern.

Ledin till attack: ”Idiotisk”

Hellkvist anser att tacklingen var riktad mot huvudet och var upprörd efteråt. Och på sociala medier gav sig fler hockeyprofiler sig in i debatten där åsikterna gick isär. En av de som ville uttala sig var Per Ledin.

På Twitter delade den hårdhudade forwarden med sig av sina åsikter, som liknade de från Hellkvist.
”Idiotisk tackling. En ren släckning”, skriver Ledin.

Västervik vann till slut derbyt på straffar efter att Patrik Blomberg tryckt in den avgörande straffen. Därmed klättrade Västervik till 11:e plats i tabellen medan Oskarshamn tappade till 4:e plats.

LÄS MER: Klart: SHL-klubben värvar NHL-meriterade backen