Här är Roger Rönnbergs nya klubb – tränarprofilen lämnar Frölunda efter hela 13 år: ”Det här är min sista chans”

En epok är på väg att ta slut i Frölunda.
Roger Rönnberg lämnar Göteborg efter 13 säsonger.
Redan nu har SHL-tränaren gjort klart med ny klubb.

Frölunda och Roger Rönnberg har haft en lång och fin kärleksrelation. Men nu kommer den att ta slut.

Lämnar Frölunda

På måndagen blev det officiellt att Rönnberg lämnar Göteborg om ett år och gör sin allra sista säsong i SHL-klubben den som nu kommer. Därefter tar parterna farväl av varandra efter hela 13 år tillsammans.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frölunda, SHL
240418 Frölundas Max Friberg deppar under semifinal 7 i SHL mellan Skellefteå och Frölunda den 18 april 2024 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / COP 117 / OW0161

Det har varit många framgångsrika år där Roger har etablerat Frölunda som ett topplag inom svensk hockey. Under Rönnbergs tid i båset har klubben vunnit två SM-guld, 2016 och 2019, samt hela fyra CHL-titlar, 2016, 2017, 2019 och 2020.

Rönnbergs nya lag

Sista säsongen i Frölunda kommer att bli känslosam.
– Det är ett gemensamt beslut, säger Roger Rönnberg till klubbens officiella webbplats.
– Jag vill alltid vinna och det viktiga nu är att inte hitta genvägar. Det här är min sista chans och jag har fullt fokus på det.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Roger Rönnberg, Frölunda
240412 Frölundas tränare Roger Rönnberg under semifinal fyra i SHL mellan Frölunda och Skellefteå den 12 april 2024 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / COP 89 / MI0648

Frölunda får också ett helt år på sig att hitta Rönnbergs efterträdare som huvudtränare.
– Under hösten (2023) växte beslutet, att vi skulle skiljas åt, fram. Vi har alltid trott på kontinuitet och tycker att det är något väldigt bra, men samtidigt behövde vi se framåt och ta steg i en ny riktning. Det här är det bästa för båda parter. Och för att undvika spekulationer under resten av säsongen väljer vi att gå ut med det här redan nu, säger sportchefen Fredrik Sjöström i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Jaromir Jagrs helt oväntade hyllning till svenske ikonen – orden när han valdes in i finrummet: ”Jag ville bli som honom”

Nu står det också klart vilket som blir Rönnbergs nya jobb. För kort efter beskedet om att han lämnar Frölunda kom nästa avslöjade om framtiden.

Från och med våren 2025 kommer svenske tränarprofilen att leda schweiziska klubben Fribourg-Gottéron, det meddelar NL-klubben i ett officiellt uttalande.

Vad tycker du om Roger Rönnbergs nya klubb? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev