Här är Lidströms nya tränarjobb: "Inspirerande"

Här är Lidströms nya tränarjobb: ”Inspirerande”

Nicklas Lidström är en av världens bästa hockeybackar genom tiderna. Nu ska legendaren få fram sin efterträdare med sitt nya jobb i gamla klubben Västerås.

Den klassiska klubben Västerås harvar rejält i hockeyallsvenskan. Eventuell nedflyttning till division 1 hägrar när man ligger näst sist i serien. En del av orsaken är försvarsspelet som inte stämt. Därför plockar nu Västerås in starkast möjliga resurs – nämligen mannen som utsetts till världens bästa hockeyback hela sju gånger.

Nicklas Lidström tar över som ny backtränare, avslöjar Sportbladet..
– Jag fick frågan av Christer Olsson (huvudtränare) att komma ut på isen vid tillfälle och hjälpa till med backarna och det kommer jag att göra när det passar mitt schema, säger Lidström till tidningen.
– Jag har varit med på några träffar med tränarna och sportcheferna där vi diskuterat saker angående laget. Det har varit inspirerande.

Lidström har tidigare suttit i klubbens styrelse och allra senast varit en del av sportrådet. Men nu kommer legendaren närmare laget än någonsin.
– Nicklas har alltid vettiga saker att säga när vi pratar med honom. Han ser saker hos våra backar som ingen annan gör. Kan vara detaljer som hur de åker ut mot sargen eller vinklar skridskorna. Otroligt glädjande att han vill hjälpa oss, säger Andreas Appelgren, sportchef i Västerås, till Sportbladet.

”Lidas” ska också hjälpa tränarna Christer Olsson och Tony Zabel genom analyser och vara ett bollplank. Lite samma roll som 46-åringen haft hos Tre Kronor senaste tiden.

LÄS MER: Ögonblicket då Nicklas Lidström vann Detroit-fansens hjärtan.

 

Gilla Sportbibeln Hockey om du också är en riktig hockeynörd.