Här är Kanadas 6 värsta hockeyförluster genom tiderna

Det är inget snack om att Kanada är hockeyns stormakt.
Att slå Kanada i en VM-final är tufft, men inte omöjligt.
För att inge lite hopp inför mötet i kväll, har vi tagit fram några av Kanadas värsta förluster i hockeyhistorien. Läs och njut…

VM, 2014: Frankrike-Kanada, 3–2 efter straffar.
En riktig bomb där franska målvakten Cristobal Huet och förre SHL-spelaren Pierre-Eduoard Bellemare blev stora matchvinnare. Kanada repade sig aldrig riktigt från smällen och åkte ut redan i kvartsfinal, efter förlust mot Finland.

 
JVM, 1998: Kazakstan-Kanada, 6–3.
Kanada hade oerhört starkt JVM-lag, med framtida NHL-stjärnor som Vincent Lecavalier, Roberto Luongo och Matt Cooke. Men laget havererade fullständigt och rundade av turneringen med en förnedrande förlust mot Kazakstan, av alla länder. Har kallats för den sämsta matchen ett kanadensiskt landslag någonsin har spelat.

JVM, 1992: Sovjet-Kanada, 7–2.
Apropå stjärngäng så hade Kanadas JVM-lag 1992 spelare som Eric Lindros, Paul Kariya och Scott Niedermayer. Men laget åkte på flera tunga förluster, den sista med hela 7–2.

VM, 1987: Sverige-Kanada, 9–0.
En klassisk svensk VM-turnering som slutade med guld. Och för att ta hem den där guldmedaljen var Tre Kronor tvingat att vinna stort i sista matchen mot Kanada. Det blev en total överkörning av kanadensarna. 9-0!
Kolla in målfesten här:

 
VM, 1982: Kanada-Italien, 3–3.
Under VM-turneringen i Helsingfors stod Kanada för ett klassiskt bottennapp. 3-3 mot lilla Italien var naturligtvis en rejäl missräkning. Laget kom dock igång till slut och spelade hem en bronsmedalj.

VM, 1963: Sverige-Kanada, 4–1.
Titta, en till smäll mot Sverige! Även om det var ett tag sedan, det får vi erkänna. Men fram till 1963 hade Kanada aldrig missat en medalj i en VM-turnering som man deltagit i. Men i Stockholm, efter 1–4-förlusten mot Sverige, fick man åka hem utan.

Här har den kanadensiska TV-kanalen TSN rankat de mest minnesvärda ögonblicken i matcher mellan Kanada och Sverige (kolla in Foppa!) och här visar Fredrik Pettersson hur man lägger en straff på Lönnlöven.