Här är Henrik Lundqvists glädjebesked om framtiden: ”Vi får se vad som händer…”

Spelar Henrik Lundqvist hockey nästa säsong?
Än vet vi inte svaret, men den svenske superstjärnan är nu tillbaka på is.

Det var i december förra året som hockeyvärlden fick chockbeskedet. Henrik Lundqvist, som nyligen hade tagit ett känslosamt farväl av New York Rangers och skrivit på för Washington Capitals, meddelade att han hade ett hjärtfel.

Blev inget spel

Sedan följde operation och efter positiva besked ett visst hopp om spel i slutet av förra säsongen. Men i april gav Lundqvist beskedet att han behövde vila ytterligare och något spel var det aldrig tal om.

Sedan dess har det inte kommit några uppdateringar om Lundqvists status. Men så lade Lundqvist upp det här inlägget på Instagram under gårdagen:

Lundqvist är alltså tillbaka på isen. Och sedan skrev sajten rakapuckar.com att Lundqvist varit på is i Frölundaborg, tillsammans med en rad andra NHL-spelare.

Henrik Lundqvist, NHL
190509 Goaltender Henrik Lundqvist of Sweden after a practice session ahead of the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship on May 9, 2019 in Bratislava. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87930

Det var inför Frölundas träningsmatch mot Rögle som Lundqvist, Kevin Fiala, Andreas Johansson, Anton Blidh och andra genomförde ett träningspass på is.

Vad blir nästa steg?

Lundqvist står nu utan kontrakt, men karriären har uppenbarligen inte gett upp. Det ska bli spännande att se vad som blir nästa steg i King Henriks makalösa karriär.

Få våra nyhetsbrev!